Броят на безработните в Германия нарасна с почти 200 000

...
Броят на безработните в Германия нарасна с почти 200 000
Коментари Харесай

Броят на безработните в Германия е нараснал значително през януари

Броят на безработните в Германия набъбна с съвсем 200 000 през януари, както е всекидневно за сезона. Според Федералната организация по заетостта 2,4 милиона души са без работа през първия месец на годината, което е със 198 000 повече, в сравнение с през декември, и с към 20 000 повече, в сравнение с през януари 2019-а. Безработицата е повишена с 0,4 пункта до 5,3 %. Това заяви Die Welt.

Ръстът на броя на безработните през януари е нещо обикновено в Германия. Освен всичко друго, работните места в строителството мощно понижават заради зимните метеорологични условия. В съпоставяне с декември пък, по-малко сезонни служащи са заети, да вземем за пример в търговията на дребно.

Според Федералната организация нарастването тази година е обвързвано и с обстоятелството, че търсенето на работна ръка е намаляло доста спрямо миналата, макар че към момента е на високо равнище. Статистиката сочи, че през януари 2020-а са регистрирани към 90 000 по-малко свободни работни места, в сравнение с по същото време преди година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР