Броят на българите и румънците, които живеят във Великобритания, се

...
Броят на българите и румънците, които живеят във Великобритания, се
Коментари Харесай

Броят на българите и румънците във Великобритания се е увеличил с 80% за 3 години


Броят на българите и румънците, които живеят във Англия, се е нараснал с съвсем 80% от 2014 година насам, когато в страната е имало 230 000 души от двете балкански страни. През тази година техният брой е достигнал до 413 000 души, оповестява английската Национална статистическа работа, представена от в. „ Гардиън “.

Увеличаването на броя съответствува с премахването на рестриктивните мерки върху правата им за работа на Острова през 2014 година, показва вестникът.

Според статистическата работа 80% от българите и румънците в страната имат работа и единствено 11 500 са безработни. Останалите или работят у дома, или учат, или са пенсионери.

Вестникът показва също, че въпреки във Англия да има 413 000 българи и румънци, единствено 6200 британци живеят в България и Румъния.

Данните на Националната статистическа работа демонстрират, че 25% от хората в работоспособна възраст от България и Румъния са с частна процедура. За съпоставяне 14% от работещите британци изкарват прехраната си по този метод. Други 23% от румънците и българите са заети в областта на дистрибуцията, ресторантьорството и хотелиерството, а 23% в строителството. Близо 18% от българите работят в банковия и финансовия бранш.

Гражданите на двете страни изкарват приблизително по 8,33 паунда на час, което е по-малко от междинната отплата за английски жител от 11,30 паунда на час, показва „ Гардиън “.

Вестникът напомня и статистика на Организация на обединените нации, съгласно която 1,2 млн. българи живеят и работят отвън родината си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР