Броят на американците, които искат импийчмънт на президента Доналд Тръмп,

...
Броят на американците, които искат импийчмънт на президента Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Все повече американци искат импийчмънт на президента Доналд Тръмп

Броят на американците , които желаят импийчмънт на президента Доналд Тръмп, се е нараснал с пет % в съпоставяне със средата на предишния месец.

Това сочат данните от социологическо п роучване , извършено взаимно от Ройтерс и института Ипсос.

45 % от интервюираните поддържат импийчмънт на Тръмп , а 42 % са срещу. Настроенията в поддръжка на отстраняването на президента от поста са се засилили измежду поддръжниците на Демократическата партия и безпартийните.

Резултатите от анкетата бяха оповестени в миг, когато пред водачите на демократите в Камарата на представителите стои въпросът дали да стартират процедура по импийчмънт макар евентуалното опълчване на следения от републиканците Сенат.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи през вчерашния ден, че ръководителите на комисии в долната камара на Конгреса са възприели метода на постепенни дейности. " Това е доста методично и съобразено с Конституцията.-->
Няма да действаме по-бързо или по-бавно, в сравнение с разрешават обстоятелствата ", посочи Пелоси.

Депутати от Демократическата партия и представители на няколко неправителствени организации показаха през вчерашния ден във Вашингтон лист с повече от 10 милиона подписа с искане за импийчмънт на Доналд Тръмп , съобщи Франс прес. Те се събраха пред постройката на Конгреса, носейки афиш с надпис " Тръмп би трябвало да си отиде ". В акцията взеха присъединяване Рашида Тлаиб и Ал Грийн, членове на Камарата на представителите, и представители на организации като MoveOn и " Походът на дамите ".
 
   Gulliver/Getty Images

" В ръцете си държим повече от 10 милиона аргументи да сме тук през днешния ден ", сподели Ал Грийн , имайки поради флашката, на която са записани подписите в поддръжка на настояването за премахване на Тръмп.
" В това удивително тъмно за страната ни време пристигна съгласно мен моментът да се борим ", добави Рашида Тлаиб , която от месеци приканва за свалянето на Тръмп .
 
   Guliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР