Броят им вече е 430, в процес на изграждане са

...
Броят им вече е 430, в процес на изграждане са
Коментари Харесай

Хипермащабируеми центрове за данни опасват планетата

Броят им към този момент е 430, в развой на създаване са още 132 обекта

Всяка една от 20-те водещи облачни и интернет компании разполага приблизително с 22 огромни центъра за данни (източник: CC0 Public Domain)

Водещите оператори на хипермащабируеми центрове за данни са нараснали приходите си приблизително с 24% през предходната година , а финансовите им инвестиции в лична инфраструктура са нарастнали с над 40%, сочи разбор на Synergy Research Group.

Огромните средства, влагани в строителство и съоръжение, доведоха до растеж от 11% в броя на хипермащабируемите центрове за данни през 2018 година, като броят им към този момент доближава 430. Анализаторите чакат растежът в бранша да продължи в околните години, защото сега са в развой на създаване още 132 огромни центъра за данни.

Сред районите, в които се откриват нови мощности за обработка на данни, се отличават Азиатско-Тихоокеанският и ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка), само че най-голямо място за хипермащабируеми центрове за данни остават Съединени американски щати. На американска територия са ситуирани към 40% от всички дейта центрове, поддържащи работата на облачни и интернет услуги.
още по тематиката
Китай, Япония, Англия, Австралия и Германия също са известни дестинации за операторите на хипермащабируеми центрове за данни. В тези страни се намират към 30% от всички сходни обекти.

През предходната години нови мощности бяха пуснати в 17 разнообразни страни, само че най-вече – в Съединени американски щати и Хонконг. Сред най-активните оператори са Amazon и Гугъл, които дружно са пуснали над половината от всички нови центрове за данни.

Анализът на Synergy Research Group се базира на данни за активността на 20-те най-големи снабдители на облачни и онлайн услуги, включително SaaS, IaaS и PaaS, както и на операторите на системи за търсене, обществени мрежи, интернет магазини и геймърски платформи.

Всяка от 20-те водещи компании разполага приблизително с 22 огромни центъра за данни. Най-големи мрежи от дейта центрове имат облачните снабдители Amazon, Microsoft, Гугъл и IBM. Техните обекти са ситуирани в 55 страни по света, в три от главните райони – Северна и Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеански район и ЕМЕА.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР