Бронзово ковчеже с имане за над 1 милион долара, заровено

...
Бронзово ковчеже с имане за над 1 милион долара, заровено
Коментари Харесай

В САЩ откриха ковчеже със злато за над $1 млн. с криптирано в 24 стиха местоположение

Бронзово сандъче с имане за над 1 милион $, заровено преди едно десетилетие в пустошта на Скалистите планини, беше намерено от късметлия, оповестява Асошиейтед прес. То било заровено от известния колекционер на изкуство и антики - 89-годишния Форест Фен. Откривателят на съкровището не поискал да разгласи самоличността си.

След като скрил ковчежето, Форест Фен пуснал индикации по какъв начин то може да бъде открито посредством негова поема от 24 стиха. Тя бе оповестена в автобиографията му от 2010 година The Thrill of the Chase " /Тръпката от търсенето/. От книгата излиза наяве, че съкровището е прикрито на височина сред 1500 и 3100 метра в планината, някъде в Ню Мексико, Колорадо, Уайоминг или Монтана.

Писателят Дъг Престън, който също живее в Санта Фе и е непосредствен с Фен, оборва спекулациите, че няма никакво богатство и всичко е небивалица на милионера. Престън споделя, че е виждал сандъка и през 2010 година Фен го уверил, че го е скрил.

" В сандъка имаше огромни колкото пестник парчета самородно злато от Аляска , златни монети кругерранд, дребни фигурки, както и скъпоценни камъни ", споделя писателят. Той твърди, че познава Форест Фен от 30 години и той в никакъв случай не би си разрешил да измами.

Националният парк " Йелоустоун " е измежду местата, където иманярите най-често търсят съкровището, тъй като от записките му се схваща, че като бил дребен, посещавали парка със фамилията му. На избавителните екипи в парка постоянно им се постанова да оказват помощ да закъсали по сложни терени и скали иманяри.

Четирима души към този момент са починали през последните 10 години в търсене на съкровището. Според управляващите най-малко още два смъртни случая са свързани с опити на фенове търсачи на съкровища.

Съкровището е прикрито на място, което не е рисков терен, твърди Фен. Той поучава хората, които търсят сандъка, да не се насочват към места, където един мъж на 80 година не би могъл да отиде.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР