Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев

...
Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев
Коментари Харесай

Осма поредна победа за Тервел Пулев

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев върви без неточност в професионалния бокс. Навръх 3-ти март, в деня, в който България празнува 140 години от Освобождението, той реализира осмата си поредна победа в полутежка категория.

Успехът му в Чикаго пристигна стремително и още преди края на първия гонг. Съперникът - Скот Фютрел , не съумя да издържи поредност от мощни удари, които по-малкият от двамата братя Пулеви нанесе в тялото му и рухна на пода.

Десетки наши сънародници, които живеят и работят в Съединени американски щати подкрепяха бурно Пулев с възгласи " Българи, юнаци " и развявайки българското знаме в залата. Неотлъчно до Тервел край кръга бяха треньорът му Борислав Бояджиев и Кубрат Пулев, чиято последваща изява също ще бъде на американска земя - на 26-ти май, или на 2-ри юни още веднъж в Чикаго.

" Благодаря за поддръжката. Независимо къде се намирате по света, носете България със себе си и бъдете единни. Искрено имам вяра, че единството - това е нашата мощ като нация ", бяха първите думи на Тервел Пулев след срещата.

Един от първите, които се качиха на кръга, с цел да поздравят спечелилия бе легендата на родния футбол Христо Стоичков, дошъл особено за събитието от Маями.

" На международното през 1994 година нашето американско лято потегли след победа над Гърция . Сега поисквам на Тервел и на Кубрат този триумф да бъде началото и на техния американски път ", съобщи носителят на " Златната топка ", на " Златната обувка " и на КЕШ с Барселона.

" Благодаря на всеки, отделил време да ни поддържа, въпреки и в това не чак толкоз огромно събитие. Българският дух би трябвало да бъде защитаван, а това зависи от нас. Нека сме горди като българи, дано носим вярата в себе си и да помним, че дружно можем повече ", сподели пред публиката и Кубрат Пулев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР