Бронзовият медалист от Мондиала през лятото Белгия записа шокиращ провал

...
Бронзовият медалист от Мондиала през лятото Белгия записа шокиращ провал
Коментари Харесай

Белгия се провали срещу Швейцария в изумителен сблъсък

Бронзовият медалист от Мондиала през лятото Белгия записа фрапантен неуспех в последния си мач в Лигата на нациите и загуби битката за първото място в Група 2 на Лига “А”. Само за 17 минути отборът на Роберто Мартинес поведе с 2:0 като посетител на Швейцария, само че по-късно се срина и позволи пет гола за крайното 2:5. Така двата тима се изравниха на върха в групата с по 9 точки, само че “кръстоносците” са крайни спечелили поради по-добрите индикатори в директните дуели. Преди месец белгийците бяха спечелили у дома с 2:1, а откакто довечера дръпнаха с 2:0, не трябваше да губят с два гола разлика. Това обаче се случи.

Right foot
Left foot
Header

A 'perfect hat-trick' for Haris Seferovic. #bbcfootball https://t.co/zfNrUQ4zcx pic.twitter.com/oLoexjY3wP
— Match of the Day (@BBCMOTD) November 18, 2018
Торган Азар (2’,17’) осъществя попаденията за “червените дяволи”, само че домакините дадоха отговор с хеттрик на Харис Сеферович (31’, 44’, 84’), а по един път точни бяха Рикардо Родригес (26’-дузпа) и Нико Елведи (62’).
Надеждите на “кръстоносците” бяха ориентирани към намиращия се в доста мощна форма в Ливърпул Джердан Шакири, който през днешния ден действаше зад тила на централния нападател Харис Сеферович.

Unsere Aufstellung | Notre composition | Nostra formazione#SUIBEL #NationsLeague#HoppSchwiiz #HopSuisse #ForzaSvizzera #HopSvizra pic.twitter.com/RpYMBmIVL5
— nationalteams_SFVASF (@SFV_ASF) 18 ноември 2018 година
Белгийците заложиха още веднъж на обичаната си сграда с трима централни бранители. Ромелу Лукаку по този начин и не съумя да се възвърне, а вместо него на върха на офанзивата за гостите започва Дрис Мертенс, който трябваше да получава помощ главно от братята Еден Азар и Торган Азар.

LINE-UP!

Waar supporter jij voor ons?
Où suivrez-vous le match? Where do you cheer for us?
#SelectedbyPwC#SUIBEL #NationsLeague#REDTOGETHER pic.twitter.com/V4LkBfQd49
— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) November 18, 2018
Гостите имаха шанса да поведат в резултата още във 2-ата минута, когато Торган Азар се възползва от груба неточност на съотборника си в Борусия (Мьонхенгладбах) Нико Елведи. Футболистите в алено се пробваха да наложат някакъв напън, само че това се оказа невероятно най-малко в тези минути. Гостите умерено разиграваха в очакване на нова опция. И тя пристигна в 17-ата минута, когато Торган Азар беше оставен на мира да си настройки топката и да я изстреля в долния десен ъгъл на Ян Зомер за 2:0 в интерес на Белгия. " Кръстоносците " въпреки всичко съумяха да се надигнат и в 26-ата минута завоюваха дузпа, откакто Насер Шадли фаулира Кевин Мбабу. Рикардо Родригес не трепна от бялата точка и откри задачата - 1:2. След още единствено пет минути Швейцария даже изравни. Тогава Шакири получи пас в наказателното поле и с глава изведе Сеферович на празна врата - 2:2. Головете за тази част обаче не бяха свършили, тъй като в 44-ата Сеферович направи 3:2 за домакините.
No time for praying tonight @dries_mertens14
Ready for the next half!#SUIBEL #NationsLeague#REDTOGETHER pic.twitter.com/nPCKUVSqKZ
— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) November 18, 2018 На отбора на Владимир Петкович му трябваше победа с два гола разлика и това беше задачата за втората част. Сеферович беше на крачка от още едно попадение в 52-ата минута, когато Нико Елведи го изведе самичък против вратаря, само че техничното копване излезе в навън. В 57-ата Шакири можеше да заплаши Тибо Куртоа от фал, само че шутът му мина над гредата. Настойчивостта даде резултат в 62-ата, когато Елведи с глава осъществя за 4:2. Сега към този момент белгийците трябваше да атакуват, тъй като при този резултат губеха разногласието за първото място. В 67-ата Еден Азар подсети, че е на терена, откакто шутира рисково, само че Зомер избави. Това обаче се оказа една от дребното благоприятни условия пред гостите. Те нямаха никакви сили за взлом и в 84-ата не съумяха да спрат Сеферович, който им вкара още един път.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ Лига на нациите 6 кръг, неделя 18 ноември  Швейцария 5:2краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР