Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия завърши 1:1 срещу Холандия

...
Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия завърши 1:1 срещу Холандия
Коментари Харесай

Белгия и Холандия не се победиха в престижна контрола

Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия приключи 1:1 против Холандия в надзорен мач, изигран в Брюксел. Двубоят беше под номер 127 в съперничеството сред двата отбора, което датира от 1905 година, когато Холандия печели с 4:1 след продължения. Балансът от срещите сред двата отбора остава в интерес на Холандия - 55 на 41 победи и към този момент 31 равенства.

" Червените дяволи " започнаха стремително мача, като стигнаха до гол още в четвъртата минута. Еден Азар нахлу отляво, центрира, защитата на Холандия почисти топката, само че тя попадна в Дрис Мертенс, който с мощен удар откри резултата.

Домакините продължиха положителната си игра, до момента в който гостите бяха нервни и не успяваха да " вържат " и три паса. В 14-ата минута Белгия беше покрай втори гол, откакто Азар откри Мертенс, който качи топката на главата на Ромелу Лукаку, само че ударът на нападателя на МЮ мина над вратата. Холандците се поокопитиха и след 20 минути игра съумяха да насочат първия си удар в границите на вратата, само че Миньоле избави изстрела на Мемфис Депай.

В 27-ата минута Холандия стигна до изравнителен гол. Кастане сбърка, което разреши на гостите да провеждат бърза контраофанзива посредством Депай, който изведе Данюма самичък пред вратата и футболистът на Холандия опъна мрежата зад Миньоле.

Три минути по-късно единствено намесата на Боята избави Белгия от втори гол след удар на Депай. В 33-ата минута гредата избави домакините от попадение след удар на Промес. Изравнителният гол подейства като допинг на холандците, които бързо овладяха самодейността и към този момент преобладаваха. В самия завършек на полувремето Белгия беше покрай втори гол, само че удар на Азар след композиция с Лукаку мина настрана от вратата. Така двата отбора се отдръпнаха на отмора при тъждество 1:1.

След паузата селекционерът на Белгия Роберто Мартинес извърши смени, като в игра се появи Миши Батшуай, който скоро по-късно насочи и първия си изстрел към вратата. В 54-ата минута Батшуай съумя да насочи удар с глава след ъглов удар, само че липсваше мощ в изстрела му. Постепенно темпото на игра спадна, като аргументите за това бяха и направените смени. Резервите на Белгия несъмнено разочароваха, като само Батшуай опитваше да направи нещо на терена.

Холандците се пробваха да се възползват от слабостите на Белгия през втората част, само че стигнаха само до рисков удар на Депай в 77-ата минута. Така дуелът приключи без победител, а позитивите са за холандците, които затвърдиха положителната си форма след успеха с 3:0 над Германия.

Белгия - Холандия 1:1
1:0 - Мертенс 4
1:1 - Данюма 27

Белгия: Миньоле, Алдервейрелд, Боята, Денайер, Шадли, Витсел, Тилеманс, Кастане, Мертенс, Лукаку, Азар.
Холандия: Силесен, Дъмфрис, Де Лихт, Де Фрай, Аке, Строотман, Блинд, Ван де Бийк, Промес, Данюма, Мемфис.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР