Бронзовият медалист от Лондон 2012 във вдигането на тежести в

...
Бронзовият медалист от Лондон 2012 във вдигането на тежести в
Коментари Харесай

Руски щангист с медал от Лондон 2012 е със спрени права заради допинг

Бронзовият медалист от Лондон 2012 във повдигането на тежести в кат. до 105 кг. Руслан Албегов е със спрени права по съмнения за приложимост на допинг. 29-годишният руснак е упрекнат от Международната федерация по повдигане на тежести (IWF).

Възможно е Албегов да е бил разпознат в отчета на Ричард Макларън за Световната антидопингова организация (WADA) като част от спортистите, които са взели участие в държавно проведеното предаване и прикриване на " изчезващи позитивни проби ", твърди insidethegames.biz.

От IWF оповестиха, че ще запазят безмълвие и ще се произнесат в допълнение по случая, когато следствието завърши.

Албегов е повторен международен първенец (2013 и 2014 г.) и повторен европейски (2012 и 2013 г.), като и златен медалист от лятната универсиада в Казан през 2013 година Според insidethegames.biz руснакът е разпознат в отчета " Макларън " като спортиста с код " A0018 ", който е дал позитивна проба за приложимост на анаболния стероид оксандролон по време на игрите в Казан преди четири години.

В началото на октомври IWF изхвърли Русия и Китай от интернационалните надпревари за една година. Двете страни в щангите са отстранени поради множеството допинг прегрешения при повторния разбор на пробите от олимпийските игри в Пекин и Лондон.

Освен Китай и Русия още седем страни са получили едногодишно наказване - Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан, Турция и Украйна. Всички те имат от трима до десетима състезатели, които са упрекнати в приложимост на допинг при повторното отваряне на пробите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (149)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР