Бронзовата медалистка от световния шампионат по карате Ивет Горанова се

...
Бронзовата медалистка от световния шампионат по карате Ивет Горанова се
Коментари Харесай

Ивет Горанова се срещна с деца от училище в Плевен

Бронзовата медалистка от международния шампионат по карате Ивет Горанова се срещна с децата от начално учебно заведение " Христо Ботев " в Плевен по план, наименуван " Спорт и изкуство против експанзията ". Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на учебното заведение Цветелин Горанов.

Той посочи, че в образователното заведение от години извършват плана и канят известни спортисти и реализатори. Този път дружно с медалистката посетители на дребните възпитаници са били Русалин Русалинов - президент на карате клуб " Петромакс " и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, и от персоналният й треньор - Ангел Ленков.

Според шефа на учебното заведение децата са били доста радостни, че са се срещнали със състезателка, която е спечелила доста първи места на надпревари у нас и в чужбина, а бронзовият й орден от Световното състезание по олимпийско карате за мъже и дами в категория кумите до 55 кг е без аналог в спортната история на страната ни.

Карате до е спорт, който тушира експанзията в подрастващите, учи ги на дисциплинираност, почитание към по-възрастните, по-знаещите и по-можещите и носи баланс сред физическото и психическото у индивида, е уверен шефът Горанов, по тази причина персонално поканил Ивет Горанова, която е първата жена в историята на България, спечелила бронзов орден на 54-о Европейско състезание по олимпийско карате за мъже и дами в Гуадалахара (Испания).

Пред учениците е била показана проява с която Ивет Горанова обяснила какъв брой е значим спортът за здравето на индивида. Тя е насърчила децата да спортуват и да демонстрират воля и непримиримост във всяко начинание. Подкрепила ги е да не се предават и да не престават напред, колкото и сложен да е пътят. Горанова е декларирала, че би трябвало да влагат силата си в действия, които им харесват и в никакъв случай да не се отхвърлят. Известната състезателка е разкрила своята истина - че най-важното за триумфите в спорта са постоянството, трудът и сериозна дисциплинираност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР