Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Евелина Николова беше

...
Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Евелина Николова беше
Коментари Харесай

Евелина Николова е №1 в борбата за 2021 г.

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Евелина Николова беше определена за №1 в родната битка. През тази година възпитаничката на Мирослав Гочев завоюва и трето място на европейското състезание. След нея се подредиха Тайбе Юсеин (бронз от Токио), Биляна Дудова (световна и европейска шампионка), Мирослав Киров, Миглена Селишка, Юлиана Янева, Борислав Кирилов, Едмонд Назарян, Денис Демиров и Софи Тенева.

" Със сигурност тази премия значи ужасно доста за мен и я правя оценка доста високо. Нареждам я на много видно място, с цел да ми припомня какво още би трябвало да направя, с цел да реализира още награди ", сподели Николова след награждаването.

" Каквото е належащо от мен, аз ще направя. Дай Боже – да ми е отредил Господ и едно злато от Париж. Догодина имаме европейско, международно състезание. До Париж има време, тъй че преди всичко си поисквам да съм здрава, с цел да мога да упражнявам пълноценно ", добави тя.

Биляна Дудова откри място измежду най-хубавите със международната си купа: " Беше една доста сполучлива година за мен. Радвам се, че получих тази премия – да съм измежду най-хубавите борци на България. Оттук нататък ще бъда още по-амбициозна и ще се надявам да ви веселя с още по-големи триумфи. Доста години привикнах да пазя европейските ми трофеи, само че към този момент би трябвало да пазя и международната купа. Вече съм постигнала всички цели. Единствената ми останала е олимпийски златен орден, който България няма. Това е най-голямата мотивация, която имам ", сподели Дудова пред медиите.

На церемонията в залата на битката в комплекс " Дианабад " за №1 при треньорите беше награден наставникът на дамите Петър Касабов.

" Не чаках да бъде толкоз мъчно. Исках някак да бъде по-лесно, само че очевидно при мен не се случват нещата по този метод ", сподели Касабов и си пожела през идната година да слушаме по-често българския химн в чест на триумфите на родните борци.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР