Бронзова купа, която била използвана от собствениците си за съхранение

...
Бронзова купа, която била използвана от собствениците си за съхранение
Коментари Харесай

Китайска купа за тамян беше продадена за 4,3 милиона евро

Бронзова купа, която била употребена от притежателите си за предпазване на топки за тенис, беше продадена на търг за 4,37 милиона $, оповестява Си Ен Ен. Повече от 30 души наддавали за нея на търг на антични предмети в Хонгконг.

 © @ Koller Auctions
Експерти от швейцарската аукционна къща „ Колър Окшънс “ оценявали предмети в частен дом, когато забелязали отчасти позлатената бронзова купа за горене на тамян, която имала глави на феникси за дръжки. Оказало се, че тя е от 17 век.

Собствениците, които я предложили неколкократно за обмен в разнообразни европейски страни, не можели да разсънят интереса на дилърите, които считали, че тя няма стойност.

Въпреки това притежателите си я харесвали и държали разнообразни предмети в нея, в това число топки за тенис.

След като била добита от „ Колър Окшънс “, купата за горене на тамян провокирала същинска сензация на изложбата за антични предмети в Хонконг. В резултат на търга за нея наддавали над 30 души, искащи да се снабдят с нея. Първоначалната цена на купата била 39 487 евро, като купувачът е платил за нея 4 373 970 евро.

Според специалистите в „ Колър Окшънс “ купата е била направена за китайското императорско семейство, на което се дължи и инкрустацията от феникси
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР