Бронетанковото управление на Израел съобщи на сайта си, цитиран от

...
Бронетанковото управление на Израел съобщи на сайта си, цитиран от
Коментари Харесай

Merkava-4 „Barak”: Израел подготвя революция в танкостроенето

Бронетанковото ръководство на Израел заяви на уеб страницата си, представен от международни медии, че през 2021 година на въоръжение в армията ще навлязат новите танкове „ Меркава-4 Барак”.

Сърцевина на новия танк ще стане система-робот, сплотяваща няколко десетки компютри, които ще събират и систематизират информация от многочислени датчици на купола и корпуса на машината. Системата сама ще дефинира значимостта и целта на информацията, преди да я покаже на командира на танка.

Основа на новия танк ще остане същият „ Меркава-4М”, оборудван със система за дейна отбрана „ Меил руах”.

Отправна точка за основаване на новия танк става нуждата от практиката командирът да управлява дейностите на екипажа в „ походно положение”, т.е. да излезе до пояс отвън люка на купола. Обяснението е, че слабото място на танковете е тяхната „ слепота”, а наблюдението на бойното поле през триплекса е много проблематично.

В новия танк този проблем ще бъде решен за сметка на многочислени датчици и средства за VR (виртуална реалност), които ще са част от системата за бойно ръководство на машината и ще обезпечат на екипажа кръгообразен преглед. Качеството на този преглед ще превъзхожда опциите на човешкото око.

При основаването на „ Меркава-4 Барак” необятно ще бъдат употребявани технологии, които израелските конструктори употребяват в авиацията и БПЛА. А в тази сфера Израел отдавна заема лидерски позиции.



За огневата мощност и акуратност на стрелбата на новата машина ще дава отговор специфичен компютър-целеуказател, който ще разреши неведнъж ускорение на процеса по установяване на задачата и нейното заличаване. Предполага се, че реакцията на танка към външна заплаха би трябвало да стане автоматизирана.

Командването на израелската войска възнамерява да промени щатния състав на танковите подразделения, като понижи броя на танковете, само че да усили броя на офицерите в подразделенията. Ще има и промени в тактиката на танковия пердах.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР