БроколиСигурни ли сте, че настроението ви в зимния сезон ще

...
БроколиСигурни ли сте, че настроението ви в зимния сезон ще
Коментари Харесай

5 зелени храни, които трябва да присъстват в менюто ни през зимата

Броколи

Сигурни ли сте, че настроението ви в зимния сезон ще се повдигне, в случай че ядете? Оказва се, че броколите се оправят със задачата не по-лошо. Витамините В12 и В9, съдържащи се в този диетичен артикул, работят като естествени антидепресанти и облекчават безпокойството. А също по този начин съдържат и хром (50% от дневната норма в порция), който контролира измененията в настроението.



Спирулина

Ако приемате биологични добавки в студения сезон, когато изборът на пресни зеленчуци и е стеснен, тогава дано това бъдат спирулината или хлорелата. Не е чудно, че този дестилат от сухи морски водорасли е включен в менюто на астронавтите: той е зареден с витамини (A, C, D, E, група B) и хранителни субстанции, измежду които водещи са и фибрите.



Спанак

Тези зелени листа, налични за всички, са доста по-ценни, в сравнение с ни се коства. Спанакът е най-хубавият източник на витамини К, А, С, В6, В2, В9, както и на, йод, манган, желязо, калций, селен, никотинова киселина и даже мастна киселина. Бонус: може да се откри по рафтовете на магазините през цялата година.



Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР