Брокери мента отдават имот едновременно на няколко наематели. Един от

...
Брокери мента отдават имот едновременно на няколко наематели. Един от
Коментари Харесай

Подла схема на брокерите бърка в джоба ни, пазете се!

 Брокери мента отдават парцел по едно и също време на няколко наематели. Един от тях остава в парцела, а останалите губят парите си.  Това е една от нашумелите измами на пазара на наеми в столицата, оповестиха за " Телеграф " от организации за недвижими парцели, сигнализирани от опарени клиенти.

Схемата се разиграва от брокер, който не съставлява одобрена организация и зад който не стои записана компания. Веднъж привлякъл хазяина за собствен клиент, брокерът менте се снабдява с ключ за парцела и стартира да организира огледи с евентуални кандидат-наематели. 

Тъй като атрактивните парцели в София притеглят голям брой мераклии, е допустимо в границите на един и същи ден да има до 10 огледа. Брокерът показва пълномощие от хазяина за подписване на контракт за наем и подписва.... единствено че не с един, а с повече наематели. После брокерът изчезва дружно със събраните суми за  наем, депозит и комисионна, а най-после се оказва, че хвърчащите разписки са или с подправена идентичност или даже без такава въобще. 

Измамата има и подвид. При него не се подписват контракти за наем, а единствено се събира стопкапаро, с цел да се спрат огледите.  Така в границите на един ден даден " брокер " може да събере стопкапаро от безчет кандидат-наематели, които след това остават с пръст в уста и няколко хвърчащи разписки за дадените суми, написани на коляно и подписани с подправена идентичност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР