Брокерът на акции Джордан Белфърт съди за 300 млн. долара

...
Брокерът на акции Джордан Белфърт съди за 300 млн. долара
Коментари Харесай

Вълкът от Уолстрийт съди създателите на едноименния филм за 300 млн. долара

Брокерът на акции Джордан Белфърт съди за 300 млн. $ основателите на кино лентата „ Вълкът от Уолстрийт “, въодушевен от персоналната му история, съобщи „ Би Би Си “.

Според него продуцентската компания Red Granite Pictures е излъгала, че е „ законно финансирана “, когато е купила правата върху описа, с цел да подписа договорката непременно, а сумата от 300 млн. $, която желае да получи, дава отговор на извоюваното от кино лентата от боксофиса.

В отговор на обвиняването юристът на RGP, Матю Шварц, съобщи, че то е „ нищо повече от обезверен и извънредно подигравателен опит да се измъкне (бел. авт. Джордан Белфърт) от съглашение, което за първи път в живота му го е направило богат и прочут посредством законни средства “.

Миналата година Риза Азиз, един от създателите на компанията, беше задържан след съмнение за пране на пари. Той е наследник на някогашния министър председател на Малайзия, Наджиб Разак, упрекнат за източването на 700 млн. $ от ръководената от държавното управление 1MDB, която финансирала продукцията, и прехвърлянето им към персоналната си банкова сметка.

Филмът на режисьора Мартин Скорсезе от 2013-а, основан върху книгата „ Залавянето на Вълка от Уолстрийт “, разказва лудия му напредък на фондовата борса в Ню Йорк през 80-те години на предишния век, последвалия неуспех, корупцията и измамите, поради които прекарва 22 месеца в пандиза. За ролята си на Джордан Белфърт артистът Леонарди ди Каприо завоюва „ Златен глобус “ и номинация за „ Оскар “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР