Брокер-самозванец с фирмени регистрации в Перник е опарил десетки софиянци

...
Брокер-самозванец с фирмени регистрации в Перник е опарил десетки софиянци
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Tози брокер завлече балъци със стотици хиляди лева

Брокер-самозванец с фирмени регистрации в Перник е опарил десетки софиянци с десетки хиляди левове за няколко години и е очевидно недостижим за органите на реда. Става въпрос за лицето Йоан Руменов Алексов, за който тази заран Нова телевизия алармира, че е измамил няколко търсещи парцели за покупка или наем с по 1000-2000 лв., взети сякаш като капаро за идните покупко-продажби. 

По-задълбочено търсене на Lupa.bg обаче разкри, че Алексов се подвизава в мрежата с подправени самоличности, профилни фотоси и информация за месторабота от години, като Министерство на вътрешните работи е било сигнализирано даже от представители на юридически субекти. 



Алексов все още твърди, че съставлява компания на име " Бългериън хоумс ", каквато обаче в Търговския указател не попада. Всъщност това е интернет домейн с разгласи за парцели от цялата страна, на който са посочени няколко лица и телефонни номера за контакт.





Брокери или въобще персони с тези описания обаче няма, а слушалките или дават " свободно ", или се включва факс. Нещо повече, въпросният уебсайт е регистриран на столичния бул. " Патриарх Евтимий " 61.

Оказва се, че там фактически се е помещавал за малко Алексов, който и до през днешния ден във фейсбук профила си твърди, че е представител на несъществуващата " Бългериън Хоумс ", само че на 27 октомври 2021 година офисът е бил скоростно опразнен след решение на общото заседание на входа поради голямо количество излъгани, щурмували го по това време с недоволства. 

Агенция " РиълНет " още през 2020 година пък сигнализира, че въпросният " брокер " нелигитимно се е представял за неин чиновник. Тогава шефът на компанията Александър Бочев предизвестява останалите си сътрудници да внимават с лицето Йоан Руменов Алексов.

" Пиша в качеството си на притежател и шеф на организация „ RealNet ”. Обръщам се към вас с предизвестие за потребление на неточна, бих споделил незаконна процедура от наш „ сътрудник “. Вчера с мен се свърза дама, която съобщи, че има подписан извънреден контракт с нашата компания за отдаване чартърен, който е изминал и тя си желае ключовете от парцела. На въпроса, кой е брокера представляващ компанията, тя отговори, че е лицето Йоан Руменов Алексов и че е предала ключовете на него.

Категорично декларирам, че такова лице не работи и не е работило за нас, по тази причина я помолих да ми изпрати контракта. Той беше написан на ръка върху наша бланка, с нашето лого и данни на компанията, без автограф на шеф и без щемпел.

Лично аз считам, че това е документна машинация и през днешния ден подадох тъжба в полицията против лицето Йоан Руменов Алексов. Ще оставя на способените органи да открият осъществено ли е закононарушение и каква е задачата на господина и защо се употребяват ключовете от парцела, само че след информация в imoti.net, фейсбук и комерсиалния указател, открих, че въпросното лице е регистриран в imoti.net като „ Дом в България “, в профила му в обществената мрежа се вижда логото на „ Bulgarian homes ”, а в комерсиалния указател е притежател и шеф на „ Prosperity consult ” (Просперити консулт) ", прецизира притежателят на компанията. И моли брокерите да са извънредно бдителни и безкомпромисни във връзка с сходни схеми и незаконни практики. 

Потребител на обществената мрежа преди година добавя разказите със следната информация: 

" Същият се показва и посредством други компании събира стоп капаро за парцел в Княжево. Дали сме го на прокуратурата. Според юриста ни става дума за проведена незаконна група. Пазете се от него, както и от Христина Николова и Марина Андонова ". 

Алексов мами освен нашенци обаче. Жертви на " бизнеса " му са и няколко чужденки, най-вече млади дами, търсещи квартири в столицата. Според осведомени жалбите в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са десетки. До момента обаче мнимият брокер не е върнал парите на нито една своя жертва, нито е бил викан на разпит. 

Към днешна дата лицето е притежател и шеф на 4 компании - " Просперити консулт " ЕООД, " Инвест строй 20 " ЕООД, " Инвест строй 30 " ЕООД и на " БГ Гост " ООД. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР