Броени месеци остават до края на ерата Путин - президентът

...
Броени месеци остават до края на ерата Путин - президентът
Коментари Харесай

Путин си отива до месеци

Броени месеци остават до края на " ерата Путин " - президентът на Русия ще се отдръпна от поста през 2021 година Такава прогноза направи съветският историк Валерий Соловей пред ТВ канала " Апостроф ", в изявление за журналиста Юрий Кулинич, съобщи News.bg.

По думите на Соловей, с отравянето на Алексей Навални Русия е изгубила и последните останки от престиж на интернационалната сцена и Кремъл е заставен да търси " композиция, с която да се измъкне " от тази обстановка. " Ако съветските управляващи и Кремъл имаха останки от известност, в този момент те са на пух и прахуляк. Вече нямат никаква известност. Това е безусловно скандална история (покушението против Навални - б.р.), за която към този момент има маса потвърждения, която стана очевидна пред целия свят.

Това е просто срам за професионализма на съветските спецслужби. Разбирам, че звучи цинично, само че това е по този начин. Това е срам за Кремъл, който води такава политика. Това въобще е срам за Русия, тъй като, естествено, репутацията на Кремъл се отразява на репутацията на цялата страна. " - разяснява историкът. Той припомня, че още през август е описвал по какъв начин е осъществено покушението против Навални. Както и при следствието на Bellingcat, той също доближава до извода, че опитите за отравяне на опозиционера са били три.

" Сега всичко това се удостовери. Да, отровата е била нанесена върху облеклата, оттова е попаднала върху бутилката с вода, от която Навални е пил в хотелската си стая. Тази бутилка се озова при немските откриватели. Второто отравяне е било преди да бъде качен в самолета, когато са се пробвали да го отровят с течност. Имало е и опити за трето отравяне, когато са се пробвали да го подложат на действието на още един токсин. " - споделя още историкът, като прецизира, че става дума за токсин, понижаващ инсулиновия показател. По думите му, оттук насетне ще " от ден на ден скандални истории ще изплуват по отношение на дейностите на съветските управляващи ".

" Сигурно в случай че беше преди 2-3 години, щяха да се създадат, че нищо не се е случило. Нашите управници биха парадирали, биха споделили, че не им пука. Но в този момент, защото на дневен ред е промяната на властта - през 2021 година Путин ще си тръгне и безусловно несъмнено ще му се наложи да напусне поста си, това стартира мощно да безпокои не толкоз него, колкото групите и елитите, които размишляват върху бъдещето след Путин и без Путин. Сега това доста ги безпокои. Много повече от преди. Затова откровенията, по-точно разобличенията на Навални се появиха в най-опасното за Кремъл време. " - показва Соловей. По думите му, съветските елити търсят " нови фронтмени " за съветската политика, " такива, които да провокират у Запада, в случай че не положителна, най-малко неутрална реакция - най-малко у Съединени американски щати ".

Той предвижда, че евентуалният идващ министър председател е Алексей Кудрин, който има добра известност на Запад. Според него, външният министър Сергей Лавров, който има доста неприятна известност на Запад, ще изгуби поста си. Същото чака и шефа на ФСБ Александър Бортников, само че това няма да стане до момента в който Путин е на власт, счита Валерий Соловей. Историкът предвижда също, че на Москва ще ѝ се наложи да се отдръпна от редица посоки във външната си политика - преди всичко от Сирия и Венецуела. Това обаче не се отнася за Украйна - в Донбас " Русия ще се постарае да участва при всички случаи ". По думите му, Кремъл чака " с притихнал боязън " промяната на властта в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР