Броени дни след като новият парламент започна работа, народни представители

...
Броени дни след като новият парламент започна работа, народни представители
Коментари Харесай

Депутат пита Меджидиев колко пенсионери работят в МЗ и дружествата, на които е принципал

Броени дни откакто новият парламент стартира работа, народни представители насочат въпроси към здравния министър доктор Асен Меджидиев.

Мартин Димитров от „ Демократична България “ се интересува от броя на лицата в пенсионна възраст, наети по трудово правно отношение, цивилен контракт или различен тип правно отношение в Министерство на здравеопазването и комерсиалните сдружения, на които здравният министър е принципал.

Депутатът моли за писмен отговор, в който тези лица да бъдат конкретизирани в 5 групи – такива, които работят до 1 година след пенсионна възраст, до 2, 3, 4 и 5 години, както и над 5 години след навършване на тази възраст.

Друг народен представител от „ Демократична България “ - Елисавета Белобрадова, желае от министъра да й даде настояща информация за процеса на прекачване на медицински произведения и помощни средства за хората с увреждания от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) при МТСП към НЗОК. В различен въпрос Елисавета Белобрадова желае да й бъде предоставена настояща информация за тактиката за психологично здраве, стадия на който се намира реализацията й, периодите и последващите стъпки, планувани в нея.

Народните представители от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров и Станислав Анастасов се интересуват от осъществяването на плана за развиване на незабавната помощ, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, и слагат въпроси чака ли се той да завърши в период, от кое място се планува да се финансират незавършените действия и в какъв период ще приключат те.

Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пък желае информация от министър Меджидиев за доизграждането, оборудването и обзавеждането на новия болничен комплекс в МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ в Ямбол.

Народният представител се интересува има намерение ли служебният кабинет да обезпечи спомагателни средства в Бюджет 2023 за доизграждане на новия корпус и чака ли се той да бъде приключен през идната година.

Кристиан Вигенин пита министъра и по какъв начин прави оценка работата на настоящия шеф и счита ли, че той може да се оправи с ръководството на болничното заведение и по едно и също време да провежда активността по довеждане докрай на новия болничен комплекс.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР