Броени дни преди началото на новата учебна година много от

...
Броени дни преди началото на новата учебна година много от
Коментари Харесай

Обновяват пешеходните пътеки до училищата във Варна

Броени дни преди началото на новата образователна година доста от пешеходните пътеки наоколо до учебните заведения във Варна са изтрити. Някои пътни знаци не се виждат от клони на дървета, а 3D куклите, които бяха сложени, с цел да предизвестяват водачите, че наоколо пресичат деца, липсват или са изрисувани от вандали.

Варна

Пътната маркировка във Варна обичайно се обновява през септември, с цел да бъде по-безопасно напредването на учениците до класните стаи. На доста места обаче, скоро откакто пешеходните пътеки са били пребоядисани, още веднъж са незабележими за водачите. Друг проблем са скритите в клоните пътните знаци.
Тодор Атанасов: “Сега подрязаха малко дърветата - 2 дни тъкмо преди първия образователен ден, другояче съвсем не се вижда знакът от дърветата. ” Иван Иванов, професионален водач: “Не се поддържат пешеходните пътеки, да не приказваме, че водачите, в случай че не са от града, дори не виждат, че има пешеходна пътека и стопират на косъм. “
Училище Димчо Дебелянов се намира в центъра на Варна. Пешеходните пътеки в близост са изтрити, а водачите рядко дават преимущество на пешеходците.
Илияна Сидерова: “Понякога ни виждат, че сме с дете на пешеходната пътека и не престават. Не стопират. ”
Илияна споделя, че се опасява за сина си всякога, когато му се постанова самичък да пресече пътното платно. Опитва се да му сътвори положителни привички.
Макси: “Първо се оглеждам и след това в случай че няма коли преминавам. ”
Друго рисково място за секване във Варна е Шишковата градинка до Училище “Свети Климент Охридски ”.
Петко Петков, шеф на СУ “Свети Климент Охридски ” във Варна: “Говорим в учебно заведение за сигурност на придвижването, безвредни направления към дома и излиза детето, хващат го мама или тате за ръчичка и пресичат на допустимо “най-подходящото ” място. ”
Личният образец е значим, считат родителите. Важно е обаче и пътната маркировка да се поддържа. При това освен дни преди началото на образователната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР