Броени дни преди началото на Европейското отборно първенство от II

...
Броени дни преди началото на Европейското отборно първенство от II
Коментари Харесай

Сайтът на Европейската атлетика посвети материал на Ивет Лалова

Броени дни преди началото на Европейското отборно състезание от II лига във Вараждин, на което България ще взе участие с всичките си звезди, уеб сайтът на Европейската атлетика посвети материал на най-хубавата ни спринтьорка сега Ивет Лалова-Колио.

В текста има отпратка към 2010 година, когато в Марса (Малта) Ивет печели на 100 метра в III лига, бяга на трети пост за успеха на България в щафетата на 4 по 100 метра и приключва втора на 200 метра, а страната ни се изчаква във II лига.
Обръща се внимание на обстоятелството, че Ивет още веднъж ще бяга трите дисциплини, а този път задачата на българските спортисти е нанагорнище в I лига.

#FactFriday Since 2004, Ivet Lalova-Collio has amassed 14 wins for Bulgaria at the European Cup and European Team Championships.

Lalova-Collio has entered the 100m, 200m and 4x100m relay at the European Team Championships Second League in Varazdin, Croatia. pic.twitter.com/e45R42sJgI
— European Athletics (@EuroAthletics) August 2, 2019 Не е пропусната и значимата информация, че българската спринтьорка е безспорен рекордьор с деветте си класирания в топ 3 на Европейско отборно състезание, като по този индикатор е №1 от всички спортисти във всички лиги през годината. Обърнато е внимание и на рекордното тичане от 10.77 секунди на Европейската купа в Пловдив през 2004 година

В специфичния материал е отделено място и за другите български звезди, като съгласно Европейската атлетика победи за България във Вараждин може да се чакат от сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева, от европейската шампионка в зала в тласкането на гюле Радослава Мавродиева и от Габриела Петрова, която ще взе участие в тройния скок и в скока на дължина.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР