Броени дни преди дербито на Варна между отборите на Спартак

...
Броени дни преди дербито на Варна между отборите на Спартак
Коментари Харесай

Валентин Станчев: Варненското дерби е едно от най-значимите в историята на българския футбол

Броени дни преди дербито на Варна сред тимовете на Спартак и Черно море  Gong.bg  продължава поредицата от диалози с някогашни участници в популярния мач. Валентин Станчев е измежду хората, имал опцията да играе и за двата клуба, като е оставил своята диря в дербито, както със „ зелено-белия “, по този начин и със „ синия “ екип. Настоящият основен селекционер на академията на Лудогорец съпостави конфликта с други огромни дербита, в които е играл в своята бележита кариера, като предвижда, че идният дуел ще приключи без победител.
За спомените му от варненското дерби:
Съвсем умерено мога да кажа, че това са едни от най-хубавите ми мемоари като футболист, в една златна възраст за мен. Имах достойнството да играя с неповторими футболисти и неповторими мъжкари. На терена се случваха извънредно хубави футболни неща, атмосферата беше невероятна, неповторима и акцентът беше най-много на терена. За страдание, в последните години акцентът на тъй наречените дербита се измества по трибуните, само че считам, че мястото за такива борби и битки за превъзходство е на терена с напълно футболни причини.
За историческата значителност на варненското дерби:
Това е персонално мое мнение, без да наемам никого, само че сигурно тръпката и страстта, която съм изпитвал по време на дербито на Варна, е била в пъти по-положителна по отношение на другите дербита, в които съм взел участие – ЦСКА-Левски, дербито на Шанхай, дербито на Лайпциг. Със сигурност зарядът и страстта в годините, в които играехме, бяха огромни. Цяла година се говореше и мислеше за дербито на Варна. Дори мачовете с ЦСКА и Левски, тогавашните грандове, бяха на втори проект. Самата тръпка, самото чувство е напълно друго и мен малко ме тормози сега съществуването на доста чужденци, които сигурно доста мъчно могат да усетят тази атмосфера. Смятам, че варненското дерби е едно от най-значимите дербита в историята на българския футбол.
Прогноза за крайния резултат на дербито:
Категорично за мен Черно море е по-балансираният тим, който е по-сработен в годините. Но пък последната година, година и половина се вижда, че новото управление на Спартак работи по извънредно професионален метод, направиха доста, доста хубави неща. Опитват се и в придвижване да поправят някои неща. Смятам, че ще се получи здрава борба. И за двата тима точките са значими – едните да си изпълнят задачите в топ 6 и да гонят евротурнирите, другите да се спасят тази година. Резултат към равния е най-логичен, а пък каквото ми се желае - не е чак толкоз значимо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР