Броени дни остават до началото на първото мотокрос състезание от

...
Броени дни остават до началото на първото мотокрос състезание от
Коментари Харесай

Троян приема над 100 пилоти на Европейското по мотокрос този уикенд

Броени дни остават до началото на първото мотокрос съревнование от веригата Grand prix Bulgaria за сезон 2019, хазаин на което ще бъдат Община Троян и един от локалните мотоциклетни клубове – Троян Моторспорт. Великден на мотополигон Троян ще честват състезателите от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65, ЕМХ85 и OPEN, както и от BMU Euro MX шампионата в класовете МХ2/МХ и Veteran. Заявка за присъединяване досега са подали 112 състезатели от България, Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия, Гърция, Молдова, Чехия, Украйна, Хърватия, Словения, Унгария и Кипър. Състезателите и феновете на мотокроса ще бъдат посрещнати от актуализирана инфраструктура на мотополигона и усъвършенствано спортно трасе, за което можем да благодарим на Община Троян, която не пожали старания и труд през последните няколко седмици това да стане действителност.

В най-малката кубатура, клас ЕМХ65 конкуренцията от началото на годината е сериозна. По време на първия кръг от шампионата, извършен преди две седмици в Кишинев, Молдова, участниците се сблъскаха с извънредно сложни метеорологични условия (силен дъжд), което докара до анулация на вторите маншове в надпреварата. Поради тази причина и точките на шампионата са към момента в начална фаза, само че мощно се надяваме най-хубавите български водачи да намерят своето справедливо място на подиума. Като съществени кандидати за това, все още можем да посочим: Мирослав Димитров (Марица Рейсинг Тийм), Дани Цанков (М6 Ямаха Рейсинг Тийм), Тихомир Йорданов (МСК Девня Марцианопол), Венцислав Тошев (МСК Севлиево) и други момчета, които ще създадат своят дебют на европейската сцена.

При водачите от клас ЕМХ85, конкуренцията е не по-малка, като двама от главните кандидати за успеха са български състезатели: Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна) и Християн Георгиев (Пловдив Мотор Спорт). Станислав Гошев (Дамасцена Алба МСК) и Живко Иванов (МСК Диана Рейсинг) към момента не са разгърнали капацитета си в кубатурата 85сс, само че за тях Троян е позната дестинация и това ще им даде късмет за по-предно класиране в компанията на най-хубавите водачи от Румъния, Хърватия и Унгария които ще забележим на стартовата преграда.


източник: БФМотоциклетизъм, Lap.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР