Броени дни остават до дългоочаквания момент, в който ще бъде

...
Броени дни остават до дългоочаквания момент, в който ще бъде
Коментари Харесай

Остават броени дни до историческото първо издание на Red Bull Acro Cross

Броени дни остават до дълго чакания миг, в който ще бъде подложен първият старт на надпреварата по парапланеризъм - Red Bull Acro Cross.

На 30 август редица първенци и рекордьори в спорта ще продължат да пишат историята му, като полетят в небето над Сопот в новата дисциплинираност акро крос, която е идея на българския водач Веселин Овчаров. Атлетите към този момент са на родна земя и интензивно се приготвят за спортната стратегия на събитието.

През вчерашния ден Тим Алонги, Рафаел Гоберна, Феликс Родригез, Франсоа Раголски, Кристина Колб, Артош Гоофориан, Егор Посохин и Никола Донини бяха в София, където се срещнаха с българските фенове на парапланеризма. В същия ден всички те отпътуваха и за Сопот, където още през днешния ден започват формалните тренировки преди конкуренцията.

Състезателната стратегия

Днес, 28 август, е ден, отдаден на тренировки за всички участници в Red Bull Acro Cross. Четвъртък - 29 август, ще бъде снимачен ден, в който всички фотографи, пристигнали в Сопот особено за конкуренцията, ще имат опция да увековечат един от невероятните моменти в историята на парапланеризма. В рамките на деня ще бъде направено и 12-минутно писмено видео, отдадено на Red Bull Acro Cross.

Историческият първи старт на надпреварата ще се случи в петъчния ден - 30 август. Между 11:00 и 12:00 ч. участниците ще се придвижат дружно до точката на политане, като в 12:00 ч. ще се организира и брифинг, с цел да се реши задачата за деня. Всички условия ще бъдат избрани от метеорологичните условия в спортните дни. По тази причина неделният ден също е част от програмата като авариен.

Задачата на надпреварата

Всички спортисти участници в Red Bull Acro Cross ще се изправят пред предизвикването да създадат триъгълник, до момента в който летят. Те ще тръгнат от Сопот, в радиус от 10 км ще доближат друга точка, след което още веднъж ще се върнат на старта, като по този метод полетът им ще образува заложената фигура.

Награждаване на първите спечелили в Red Bull Acro Cross

При удобни метеорологични условия, конкуренцията ще приключи в събота. Награждаването на първите спечелили в историята ѝ ще се случи в границите на същия ден.

Победители в тазгодишното издание на Red Bull Journeyversity

Преди броени дни завърши и подборът на претенденти в тазгодишното издание на приключенския университет - Red Bull Journeyversity, което ще се организира редом с Red Bull Acro Cross. Един фотограф, видеограф и дрон водач ще имат неповторимата опция също да полетят в небето над Сопот и да снимат състезателите по време на конкуренцията. След многочислени и мощни кандидатури, екипът на Red Bull Journeyversity избра Стефан Тонев в категория видео, Анастас Търпанов в категорията снимка и Жасмина Коцева в дрон категорията, в която ще се включи и Иван Николов като спомагателен водач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР