Броени часове след като германският канцлер Олаф Шолц се завърна

...
Броени часове след като германският канцлер Олаф Шолц се завърна
Коментари Харесай

Олаф Шолц пътува към Япония за срещата на върха на Г-7

Броени часове откакто немският канцлер Олаф Шолц се завърна от Исландия, където взе участие в първата среща на върха на Съвета на Европа за последните 18 години, той се насочи към Хирошима, където ще се срещне с водачите на останалите страни от Г-7, съобщи ДПА.

Това е първата публична обиколка в чужбина, на която канцлерът ще бъде придружаван от своята брачна половинка Брита Ернст. Снощи двамата се качиха на борда на държавния аероплан във военната част на летище Берлин-Бранденбург.

Шолц остана в Берлин единствено за шест часа, откакто се завърна от срещата на върха в Рейкявик, която беше отдадена на войната в Украйна.

Това ще бъде съществена тематика и на форума на Г-7 в Хирошима, в който ще вземат участие водачите на Япония, Германия, Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия и Канада. Разговорите евентуално ще обиден и въпроси към връзките с Китай, опазването на климата и нуклеарното разоръжаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ернст също като Шолц е политик от Германската социалдемократическа партия. Тя беше министър на образованието на провинция Бранденбург, само че в средата на предишния месец се отдръпна от поста, като съобщи, че липсва поддръжка за нейните политики от страна на личните ѝ съпартийци.

Шолц и Ернст ще посетят и Южна Корея, като това ще бъде първата аудиенция на немски канцлер в тази страна за последните 30 години. Програмата на Шолц включва посещаване на демилитаризираната зона на границата със Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР