Броени часове преди връчването на 92-ите награди на американската Академия

...
Броени часове преди връчването на 92-ите награди на американската Академия
Коментари Харесай

Трескава подготовка часове преди „Оскарите“

Броени часове преди връчването на 92-ите награди на американската Академия за кино изкуства и просвета „ Оскар “,  Холивуд е в трескава подготовка и очакване да научи кои са отличниците, заяви bTV.

Тази година статуетките ще бъдат раздадени по-рано – извънредно решение в битката против спадащия рейтинг. За разлика от предходната, когато спечелилите в основните категории останаха мистерия до последно, тазгодишните любимци са съвсем ясни.

 „ 1917 “ се обрисува като неоспорим любимец за най-голямата премия . Това ще е триумфално завръщане за режисьора Сам Мендес, който за последно печели „ Оскар “ през далечната 1999 година с кино лентата „ Американски прелести “.

В категорията за най-хубав артист залозите са за Хоакин Финикс в ролята на Жокера в едноименния филм. Макар интерпретацията на Тод Филипс на именития комиксов воин да провокира спорни реакции, осъществяването на Финипс като психичноболния, отлъчен Артър Флекс беше единомислещо акламирано и завоюва редица награди, измежду които тази на филмовите артисти.

За разлика от Филипсовия Жокер, Рене Зелуегър се очерта още първоначално като любимец за водеща женска роля в един филм, признат без особени мнения.

Актрисата, която през 2004 година взе „ Оскар “ за ролята си в „ Студена планина “, внася несравним колорит в облика на именитата Джуди Гарланд, показана в последната година от живота ѝ. Тя към този момент завоюва „ Златен глобус “ и премията на актьорската колегия и надали има сериозен съперник за „ Оскар “-а. 

В категорията за най-хубав поддържащ артист като любимец се очертава  Брад Пит за ролята си в „ Имало едно време… в Холивуд “.  В аналогичната женска категория Лора Дърн се обрисува като водещ любимец с превъплъщението си на фамилен юрист във кино лентата „ Семейна история “.

В категорията „ Най-добър режисьор “ Мартин Скорсезе още веднъж е в светлината на прожекторите с кино лентата „ Ирландецът “. Според други, 2020 е годината на Куентин Тарантино, който до момента не е печелил „ Оскар “, само че в този момент дава сериозна поръчка с „ Имало едно време… в Холивуд “.

Особено огромна е конкуренцията за „ Най-добър интернационален филм “ със съществени участия от Франция, Северна Македония, Полша, Испания и Южна Корея. Там като водещ любимец се обрисува „ Паразит ” на южнокорейския режисьор Бонг Джуун-хо, който прибра редица статуетки през този сезон.

Тазгодишната гала се отличава и с това, че прегръща зелената концепция. Организаторите на „ Оскарите “ са забранили пластмасовите бутилки на всички свои мероприятия. Редица звезди са решили да изоставят самолетите в интерес на с хибридните коли.

Довечера ще забележим и дали Хоакин Финикс е спазил обещанието си да носи еднакъв смокинг на всички церемонии в сезона на премиите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР