Броени часове преди началото на Световния икономически форум в Давос,

...
Броени часове преди началото на Световния икономически форум в Давос,
Коментари Харесай

Буреносни облаци над световната икономика“ часове преди форума в Давос

Броени часове преди началото на Световния стопански конгрес в Давос, Международният валутен фонд даде скептична планирана за бъдещето на международните пазари. Кои са факторите, които се чака да окажат отрицателно въздействие върху растежа на международната стопанска система и по какъв начин швейцарският курорт се готви да посрещне международния хайлайф, въпреки и без основни фигури.

„ Буреносни облаци надвисват над международната стопанска система “ - по този начин Световната банка заключи прогнозата си за тази година. От МВФ също намалиха първичната си прогноза за стопански напредък. Причината - отслабването на стопанските системи в Европа и най-много в еврозоната, комерсиалните разногласия, Брекзит и споровете в разнообразни точки от света.
Кристин Лагард, изпълнителен шеф на МВФ: След две години напредък, в този момент международната стопанска система сензитивно забави темпото си, а в това време рисковете се повишават. Това не значи, че сме изправени пред заплаха от криза. Но чувството за неустойчивост, геополитическите проблеми са фактори, които могат да окажат въздействие.
Директорът на фонда - Кристин Лагард прикани политиците да се съсредоточат върху политики за попречване на още по-голямо закъснение.
 Без съществени играчи на форума в Давос Без съществени играчи на форума в Давос
Американският президент спря пътуването на делегацията на Съединените щати за Световния стопански конгрес в Давос, който стартира на 22 януари. Преди...

Лидерите на най-малко 60 страни, предприемачи и банкери се събират в Давос. Основна тематика тази година е: глобализацията и за какво тя не е довела до възстановяване на стандарта на живот на хората. До Швейцария няма да пътуват Тереза Мей и Еманюел Макрон, а огромният отсъстващ, е американският президент.
 Доналд Тръмп анулира пътешестване в чужбина на Нанси Пелоси Доналд Тръмп анулира пътешестване в чужбина на Нанси Пелоси
Американският президент Доналд Тръмп отсрочи пътешестване в чужбина на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

С Тръмп или без, тематиката за комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин неизбежно ще попадне в дневния ред. В Давос ще се разискват още климатичните промени и цифровата гражданска война.
Клаус Шваб, създател на Световния стопански конгрес: Вървим по тъничък лед - виждаме както мощни стопански системи, по този начин и рискови фактори като комерсиалните войни, които могат да окажат дълготраен резултат върху пазарите.
Очаква се всички погледи да бъдат ориентирани към водачи като Ангела Меркел, японския министър председател Шиндзо Абе, антиимигрантски настроения Себастиан Курц и несъгласия нов бразилски президент Жаир Болсонаро.

Както постоянно, ограниченията за сигурност са на най-високо равнище.
 Русия заплаши да не взе участие в Световния стопански конгрес в Давос Русия заплаши да не взе участие в Световния стопански конгрес в Давос
Заплахата е при положение, че там не бъдат позволени трима от най-богатите руснаци, попаднали под американските наказания, оповестява BBC.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР