Броени часове ни делят от началото на новата учебна година,

...
Броени часове ни делят от началото на новата учебна година,
Коментари Харесай

Кацаров: Да се ваксинираме заради децата

Броени часове ни разделят от началото на новата образователна година, която ще стартира в изискванията на следващата епидемиологична вълна на ковид. За разлика от предходната година, присъственото образование на децата е приоритет на настоящето държавно управление. Училищата и университетите няма да бъдат затваряни, в случай че страната не влезе в най-тежкото равнище на разпространяване на епидемията, както е написано и в Националния проект за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. Това показва министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров във връзка първия образователен ден, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

" Изготвените от Министерството на образованието и науката насоки за образование и дейности в детските градини и учебните заведения са в сходство с епидемиологичната обстановка в страната ", добавя той.

" Оценявайки какъв брой е значимо класните стаи да останат отворени, приканвам всички български жители да съблюдават въведените в страната противоепидемични ограничения ", споделя още министър Кацаров.

" Отказът на доста хора да се имунизират, както и систематичното нарушение на противоепидемичните ограничения са най-голямата заплаха за това, учебните заведения да бъдат затворени. Нека не им предизвикваме това. Ако личното ни здраве не е задоволителен претекст да съблюдаваме ограниченията и да се имунизираме, дано го създадем с мисълта за децата – най-голямото благосъстояние на нацията ни ", добавя здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР