Броени часове делят британския премиер Борис Джонсън от вот на

...
Броени часове делят британския премиер Борис Джонсън от вот на
Коментари Харесай

Ключов вот: Ще остане ли Борис Джонсън премиер и лидер на консерваторите?


Броени часове разделят английския министър председател Борис Джонсън от избор на доверие от съпартийците му. Ако го загуби, Борис Джонсън ще подаде оставка като водач на Консервативната партия и министър председател на страната.

Джонсън, който стана министър председател през 2019 година, не съумя да преодолее рецесията, подбудена от следствието за празненства провеждани в офиса и резиденцията му на " Даунинг стрийт ", когато Англия се намираше в непоколебим локдаун поради пандемията от COVID-19, само че също по този начин и поради инфлацията, емигрантската политика и проблемите в Северна Ирландия.

Неофициално се приказва, че още в събота са били събрани 67 депутатски гласа от нужните 54, с цел да се стигне до вота, само че той е бил отсрочен за през днешния ден, поради юбилея на кралицата. Това се случва, откакто министър председателят беше освиркан обществено на два пъти от хиляди британци през юбилейния уикенд.

Джонсън написа през днешния ден писмо до съпартийците си, в което споделя, че този избор е късмет да се спре със спекулациите с неговата дарба да ръководи.

На среща с всички депутати той ще се опита да ги убеди, да не гласоподават против него. Ако не събере поддръжка от 180 депутати от консервативната партия, Джонсън ще би трябвало да подаде оставка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР