Броенето на пачки с носа на Иванчева ще влезе в

...
Броенето на пачки с носа на Иванчева ще влезе в
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Броенето на пачки с носа на Иванчева ще влезе в учебниците

Броенето на пачки с носа на Иванчева ще влезе в учебниците по наказателно право един ден. За това предизвести адв. Николай Хаджигенов по време на пледоариите по делото „ Иванчева “, откакто от държавното обвиняване направиха опит да отговорят на рецензиите за дребното количество маркиращо вещество по ръцете на Иванчева и Петрова. „ Дори и минимално количество маркиращо вещество не може да има различен генезис, с изключение на допир с парите които са негов притежател “, посочи прокурора. На собствен ред адв. Хаджигенов обърна внимание: „ Трябва да приемем, че подсъдимата Иванчева е огромна бяла птица, брояща пари от рушвет с носа си “.
„ Недопустимо е едно лице, привлечено към наказателна отговорност да бъде наказано, защото в бележника има записана сума. Изкушавам се да си изям всички бележници “, съобщи другият бранител на Иванчева – адв. Теодора Гинчева.
В пледоарията си адв. Хаджигенов направи паралел с Народния съд и Лайпцигския развой. По думите му протичащото води до плашещото умозаключение, че задачата на производството е освен примитивно възмездие, само че и демонстративно показно какво би се случило с противопоставящите се на властта.
„ Иванчева стана опасност за властта. Самото й задържане бе превърнато в отблъскващ медиен цирк с основен участник Иван Гешев “, посочи юристът и разяснява, че процесът е „ ослепителен образец за изопачен развой, за неспособен за задачите на правораздаването развой “.
Порочните средства опорочават и задачата, означи той и уточни нарушение на презумцията за невиновност. „ Целият свят има съмнителното наслаждение да разбере, че Иванчева е отговорна преди процесът да влезе в правосъдна фаза. Имахме удоволствието да си създадем авансово мнение по въпроса “, добави  адв. Хаджигенов.
Той е безапелационен:„ Ако е на разположение корупционно искане, то е направено от Петър Дюлгеров. Не Иванчева е поискала и получила рушвет. Иванчева не е знаела за парите “. Според юриста, „ на разположение е класическа провокация към рушвет от Ваклин, а единственото директно доказателство за пожелан рушвет от Иванчева са показанията на Петко Дюлгеров, който се отхвърля от тях “. Адв. Хаджигенов настоя Иванчева да бъде оправдана напълно.
Майка й съобщи пред съда, че има вяра, че щерка й е неспособна да извърши това, в което е упрекната. Самата Иванчева бе безапелационна пред съда: „ Не съм взимала пари. Не съм желала пари “.
За анулация на присъдата на Биляна Петрова и да бъде приета за невиновна настоя юристът й Емануил Йорданов. Той уточни, че са употребявани безпричинно СРС и засяга присъединяване на КПКОНПИ.
От отбраната на Петрова акцентираха още, че и признатата от съда през днешния ден експертиза открива, че записите са негодни за относително проучване и не може да се уточни кой какво споделя. „ Всички доказателства са негодни. На процедура няма такива. Разговорът няма наличието, което обвиняването, а след това и съдът са му придали “, заключи отбраната. Според юристите изводите са официални, почиват на догатки и обслужват обвинителната теза.
От държавното обвиняване оспориха първоинстанционната присъда в оправдателната й част и настояха съдът да вземе поради, че действието „ приемане на рушвет “ е осъществено от тримата подсъдими – Иванчева, Петрова и Дюлгеров. Прокурорът е безапелационен, че става въпрос освен за „ пожелан подарък, който не се следва “, а и за „ признат подарък, който не се следва “. Той оспори визията на първоинстанционния съд, че не можело да има по едно и също време пожелан и признат подарък, които били различни и взаимно изключващи се. Според прокурора става въпрос за обособени, само че не взаимно изключващи се форми на рушвет, които могат да бъдат осъществени дружно и по настрана. „ И двете форми на въздържан рушвет са довършени и следва да се вземат поради “, акцентира прокурорът и пледира присъдата да е и за признат рушвет.
„ Липсата на доказателство не може да потвърди виновност “, съобщи Биляна Петрова. Според нея в претекстовете на първоинстанционния съд са пренебрегнати доста доказателства и са направени безусловно погрешни и случайни заключения, обосновани единствено на косвени доказателства.
Според отбраната на Петко Дюлгеров, процесът е един юридически нонсенс и неоправдателната присъда е за действие, за което не е повдигнато обвиняване.
Съдът се отдръпна на заседание и ще се произнесе на 6 юли.
„ Очаквам, че ще ни осъдят “, показа пред публицисти по време на една от почивките Биляна Петрова. „ Всички се надяваме, че ще се съблюдава Закона и законовия ред, само че знаем къде се намираме и в кой съд “, сподели Десислава Иванчева. „ И предходният арбитър сподели, че няма доказателство, само че това не значи, че не се е направило корупционното искане, което е неуместно. Нямат фотография, да не приказваме за записи, само че те настояват, че аз съм си споделила корупционното искане, в случай, че няма нищо “, добави тя.
„ Единственото, което желаеме е без значение следствие и обективен развой. Ние нямаме какво да крием. Искаме истината да излезе на яве. Второто ни искане е фантазия, тъй като знам, че няма да се случи - да се проверява кой е провел този скрит план “, сподели още Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР