Броенето на калориите е съществено за отслабването и изчистването на

...
Броенето на калориите е съществено за отслабването и изчистването на
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, ако ядете само 1200 калории?

Броенето на калориите е значително за отслабването и изчистването на непотребните мазнини от тялото. Известено е, че в случай че нямате калориен недостиг, няма да отслабнете. Колкото и неприятно да звучи, истината е такава, че колкото и тренировки да вършиме, те няма да са ефикасни, в случай че приемът на калории надвишава изразходваните при физическа интензивност и ежедневни действия.

В устрема си да отслабнат, доста хора вършат грешката обаче да лимитират прекалено много калориите. Прекалено рестриктивните диети, които включват да вземем за пример единствено 1200 калории, имат своите позитивни резултати върху тежестта в кратковременен проект, само че въпреки това отрицателните им резултати за здравето в дълготраен проект са обилни.

Калориите не са безусловно независима мерна единица. Ако нямате никаква двигателна интензивност и водите прекомерно затънал метод на живот, евентуално ще са ви нужни почти толкоз калории дневно, с цел да поддържате оптимално тегло. Но в случай че се движите, вършиме извършения, упражнявате или работата ви е обвързвана с физическо натоварване, 1200 калории са извънредно малко за потребностите на организма ви. Ако спазвате сходен режим на хранене с толкоз малко количество калории, има отрицателни неща, които могат да се случат с тялото ви. Ето някои от тях.

Може бързо да изгубите част от тежестта си

Рязкото ограничение на калориите неизбежно ще докара до загуба на тегло. Създаването на калориен недостиг е значително за изчистването на мазнините от тялото и намаляването на тежестта. В дълготраен проект обаче няма по какъв начин да спазвате непрекъснат режим, включващ едвам 1200 калории, тъй като това ще ви докара до вълчи апетит в даден миг, изключително в случай че изпълнявате и физическа интензивност. Това крие риск от постоянно преяждане и доста бързо връщане на килограмите.

Тялото ви няма да има нужните калории за осъществяване на съществени функционалности

Нуждата от калории дневно зависи от доста фактори – пол, възраст, степен на физическа интензивност, базов метаболизъм, растеж, тегло. Ако желаете да отслабнете би трябвало да сте наясно с тези фактори, с цел да можете да изчислите калорийния си недостиг.

Ако не водите затънал метод на живот, тази долна граница от 1200 калории е рискова за вас, тъй като тя допуска извънредно непълен банкет на хранителни субстанции, нужни за сила на тялото.

Индивидуалните ви потребности от калории могат най-добре да бъдат избрани от диетолог. Той ще се съобрази с всички тези фактори, в това число и със здравословното ви положение и съществуването или отсъствието на някои болести.

Тялото ви може да стартира да страда

Прекалено ограничаващият банкет на калории може да докара до странични резултати в здравословното положение, някои от които съществени.

Ако не се храните с задоволително калории, от които организмът има потребност, с цел да извършва всички витални функционалности вярно, има риск да започнете да чувствате отмалялост, гадене, световъртеж, замаяност, проблеми с паметта и концентрацията.

Могат да се появят камъни в жлъчката, храносмилателни разстройства, болки в коремната област, допустимо е и да страдате от репродуктивни проблеми, защото репродуктивната функционалност се смята за второстепенна от организма. Ето за какво, когато не се храните с задоволително калории, тялото просто изключва тази функционалност и я оставя за по-нататъшен миг, в който тялото ви още веднъж ще си набира нужната сила за изхабяване на бебе.

Метаболизмът се забавя

Тялото ни е основано да се приспособява към изискванията, в които живее. Това го кара да забави оптимално метаболизма си, с цел да може да „ оцелее “ в изискванията на апетит. По този метод редица функционалности в тялото се променят, с цел да се нагоди то към актуалните рестрикции.

Ето за какво при нескончаем хранителен режим, включващ едвам 1200 калории, тялото стартира да забавя производството на хормони, забавя циркулацията на кръвта, а всичко това е в резултат на забавения метаболизъм. Колкото по-бавен е метаболизмът, толкоз по-малко хранителни субстанции и О2 доближават до клетките.

За да сте здрави е значимо да пресметнете добре калорийния си недостиг, тъй че хем да отслабнете, хем да не ощетите организма си. Най-добре би било да съчетаете калорийния недостиг с тренировки съгласно потребностите ви и да пресметнете калорийния разход по този начин, че да сте в към 20-процентов недостиг. Така ще изпитате позитивен резултат върху тежестта без отрицателните резултати от прекомерно рестриктивния банкет на едвам 1200 калории дневно./www.az-jenata.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР