Броенето на бюлетините и попълването на изборните протоколи в секционните

...
Броенето на бюлетините и попълването на изборните протоколи в секционните
Коментари Харесай

Ще има видеонаблюдение след края на изборния ден, решиха депутатите

Броенето на бюлетините и попълването на изборните протоколи в секционните комисии ще се следи с камери и ще се предава онлайн. Това взеха решение депутатите с приемане на текстове от Изборния кодекс на второ четене.
Очаква се по този начин този изключително сериозен миг от изборите да се сложи под по-строг надзор, с цел да се предотвратят нарушавания . Редът и изискванията, по които ще се организира видеонаблюдението, ще се дефинират от ЦИК, а техническото му обезпечаване се разпорежда на Министерския съвет.
 Всички против ГЕРБ реши: Членовете на ЦИК ще са 15 и ще се назначават от президента " Всички против ГЕРБ " реши: Членовете на ЦИК ще са 15 и ще се назначават от президента
Народното събрание одобри на второ четене текстове от Изборния кодекс, съгласно които членовете на Централната изборна комисия (ЦИК) се...
Съпротива оказаха само от ГЕРБ. Цвета Караянчева - ръководителят на някогашния парламент, изиска да разбере в детайлности по какъв метод ще се случва видеонаблюдението - да вземем за пример " под какъв ракурс " ще снимат камерите.
Въпросите ѝ бяха посрещнати с подвиквания от пленарната зала, на които Караянчева отвърна: " Не викайте от залата, обяснете ми тук. Аз съм техническо лице и ги разбирам тези работи . "
Тя позволи, че камерите в дребните обитаеми места ще притеснят хората, че вотът им може да се управлява. „ Трябва да походите по страната, с цел да разберете... В дребните обитаеми места също живеят хора, уважаеми господа умни и красиви ”, обърна се тя към съперниците си.
„ Ще се уплашат тези, които фалшифицират изборите, които вършат действителните гласове недействителни... Цяла България ще знае какво вършиме в секционните комисии вашите представители ”, отвърна ѝ соцдепутатът Георги Свиленски .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР