Бродерии, тюл, пастелно розово, цветя - първата колекция на британеца

...
Бродерии, тюл, пастелно розово, цветя - първата колекция на британеца
Коментари Харесай

Бродерии и тюл, розово и цветя

Бродерии, тюл, пастелно розово, цветя - първата сбирка на британеца Ким Джоунс за " Диор " за сезона пролет/лято 2019 година е надникнала в архивите за висша мода на парижката фешън къща, с цел да предложи мъжки дрехи, които могат да се приспособят към разнообразни усети , заяви Агенция Франс Прес.
 
Ким Джоунс работеше за " Луи Вюитон " , преди да му бъдат поверени сбирките мъжко облекло на " Диор ". Дефилето бе измежду предстоящите с максимален интерес в границите на Парижката седмица на мъжката мода дружно с това на Върджил Абло, който наследи Джоунс на поста креативен шеф за сбирките мъжко облекло на " Луи Вюитон ".
 

То се състоя край импозантна статуя, която е висока 10 м, основана е от 70 000 цветя и изобразява Кристиан Диор и обичаното му куче Боби. Скулптурата е изваяна от американския стрийт художник Брайън Донъли, прочут като KAWS. Близо до нея бяха заели места японският образен актьор Такаши Мураками, Карл Лагерфелд, Наоми Кембъл, Кейт Мос, Виктория Бекъм.
 

Първи по подиума мина датският принц Николай , който е взел участие и в дефиле на " Бърбъри ". Той носеше бял костюм, чиито ръкави бяха на райета в пастелно синьо. Силуетите са в светли тонове, материите са ефирни и в редица случаи транспарантни. Вниманието привлякоха ризи от тюл и органза с бродерии на пера и транспарантни панталони, под които се виждат слиповете.
 
Цветята са измежду постоянно срещаните претекстове в сбирката. Те участваха също в круизното дефиле в края на месец май, когато бе показана сбирката женско облекло на Мария Грация Киури за " Диор ", и припомнят декорацията на първия бутик на стилната къща на бул. " Монтен " в Париж.-->
 
Колекцията е изпъстрена с принтове и бродерии на цветя , заимствани от порцеланов сервиз на огромния фен на цветята Кристиан Диор. Сред преобладаващите цветове са пастелно розово, морско синьо, бяло, сиво. Елементи на мъжкото и женското облекло са комбинирани едни с други.
 
" През 2018 година това не е никакъв проблем ", разясни Джоунс. " Където и да отидете, ще установите, че когато става дума за избор на облекло, младежите нямат предубеждения. Такава е днешната мъжка мода ", добавя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР