Broadcom Inc., който е един от най-големите производители на чипове

...
Broadcom Inc., който е един от най-големите производители на чипове
Коментари Харесай

Санкциите срещу Huawei засегнаха и Broadcom

Broadcom Inc., който е един от най-големите производители на чипове в света, разгласява финансовия си доклад за второто тримесечие, което за тази компания завърши на 5 май.

Във финансовия доклад са понижени прогнозните облаги на компанията и цената на акциите на Broadcom незабавно се срина с 8% .

Отчетът демонстрира 10% нарастване на приходите за второто тримесечие, само че постигнатото е по-ниско от упованията на аналитиците на огромните банки и фондове. В доклада са посочени $5,517 милиарда приход за тримесечието, само че аналитиците чакаха $5,68 милиарда.



Чистата облага на Broadcom е намаляла на $691 милиона, което значи спад в цената на една акция с $1,64. Преди една година облагата бе доста по-голяма – $3,72 милиарда. Спадът в цената на акциите явно ще стане тренд, тъй като Broadcom не планува увеличение на приходите и облагата. Прогнозния приход, показан във финансовия доклад от $24,5 милиарда е понижен на $22,5 милиарда, което са немалките 8% надолу.

„Очевидно е, че комерсиалният спор сред Съединени американски щати и Китай, в това число наложената възбрана против Huawei, основават икономическа и политическа неопределеност“ – сподели пред медиите ръководителят на Broadcom Хок Тан.

Акциите на Broadcom бяха застрашени още когато министерството на търговията на Съединени американски щати включи Huawei в прословутия черен лист. Миналата година Huawei е закупил продукция от Broadcom на обща сума към $900 милиона, което е 4% от всички продажби на Broadcom. Това нямаше по какъв начин да не се отрази на финансовите индикатори на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР