British American Tobacco ще тества в продължение на 12 месеца

...
British American Tobacco ще тества в продължение на 12 месеца
Коментари Харесай

British American Tobacco също пуска бездимни цигари

British American Tobacco ще тества в продължение на 12 месеца в Съединени американски щати своя артикул Eclipse, който се употребява за пушене на нагреваеми тютюневи произведения. Това съгласно Reuters ще сложи начало на мощна конкуренция на този пазар, оповестява economic.bg.

Акциите на компанията нарастнаха с над 5% от една страна поради тази вест, а от друга - BAT регистрира по-добра от предстоящата облага за първото полугодие, подкрепена от неотдавнашното ѝ придобиване на Reynolds American.

BAT заяви, че е получила позволение от Американската организация по храните и медикаментите да пусне на пазара усъвършенствана версия на своя артикул за нагряване на тютюн, наименуван Eclipse. Това бе главното регулаторно затруднение, което почиства пътя да се тества продукта в идващите 12 месеца.

" Това значи, че продуктът на компанията ще бъде първият на пазара в Съединени американски щати, изпреварвайки IQOS ", сподели анализаторът на Jefferies Оуен Бенет, визирайки устройството за нагряване на тютюн на Philip Morris International. " Остава да се види какъв брой известен ще бъде в Съединени американски щати нагреваемият тютюн, само че това, че BAT е първа, ѝ дава преимущество ", разяснява той.

През февруари такива проби мина и устройството на компанията Glo. Освен това компанията съобщи, че чака да се организира научно чуване по отношение на Camel Snus през септември.

Производителят на цигари Lucky Strike и Dunhill съобщи, че чака да надмине доходи от 1 милиарда паунда за тази година от новаторски артикули, защото излизането им на нови пазари би трябвало да укрепят растежа през втората половина на годината след закъснение на някои основни пазари като Япония и Корея.

През първата половина на годината BAT регистрира продажби за 11,64 милиарда паунда, почти в сходство със междинната оценка на анализаторите съгласно данните на Thomson Reuters.

Коригираните приходи на акция са 137.2 пенса, което надмина упованията. Ръстът на акциите на компанията е 5.2% към 09.00 ч. по Гринуич.
У нас BAT към момента не предлага нагреваеми тютюневи произведения, а на пазара единствените такива са IQOS на Philip Morris International. Бездимните стикове попаднаха в медиите в последните седмици поради желанието на ръководещите да изравнят акциза им с този на обкновените цигари. Бе взето решение обаче това да се случи гладко, като първото покачване от 53% на акциза бе признато безусловно преди дни. Наскоро BAT купи и най-големите цигарени марки на " Булгартабак холдинг ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР