British American Tobacco, една от най-големите тютюневи компании в света,

...
British American Tobacco, една от най-големите тютюневи компании в света,
Коментари Харесай

British American Tobacco съкращава 2 300 работни места

British American Tobacco, една от най-големите тютюневи компании в света, възнамерява да редуцира 2 300 работни места, оповестиха от компанията, представени от Bloomberg. Съкращенията идват на фона на намаляващите продажби на цигари и опасност за нови регулации в Съединени американски щати. Към края на 2018 година за компанията работят 95 000 души.

Целта на съкращенията е понижи равнищата на ръководство на колоса, като една пета от мениджърите в компанията ще бъдат съкратени. Очаква се те да бъдат изпълнени до януари 2020 година

Преди пет месеца отпред на BAT застана нов основен изпълнителен шеф - Джак Баулс. Целта му е да опрости структурата на компанията и да откри нови способи за напредък, в това число посредством възстановяване на към този момент едва представящото се портфолио от други възможности на тютюнопушенето. Наскоро Japan Tobacco също съобщи, че ще редуцира към 3 700 души.

Ходът на BAT идва на фона на допустимо ново обединение сред Philip Morris International Inc и Altria Group Inc., след разделянето им преди десетилетия. Евентуалната договорка ще сътвори колос, който ще накара BAT да наподобява като джудже в съпоставяне.

Акциите на BAT изгубиха към половината от цената си след пика си през 2017 година

BAT закупи марките цигари на " Булгартабак " в края на май 2017 година, трансформирайки се в най-голямата компания на този пазар у нас. Година по-късно компания разгласи, че стопира шест от тях, като ще пренасочи клиентите към марката Rothmans. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР