British American Tobacco (BAT) ще съкрати 2300 работни места, включително

British American Tobacco (BAT) ще съкрати 2300 работни места, включително ...

BAT съкращава 2300 работни места.


British American Tobacco (BAT) ще съкрати 2300 работни места, включително една пета от старшите служители. Целта на този ход на производителя на цигари е да преструктурира бизнеса си, докато индустрията продължава да се променя, пише Financial Times.

Производителят на Lucky Strike и Camel описа решението си като „важна крачка“, която има за цел да „опрости бизнеса и да създаде един по-ефективен, по-жизнен и фокусиран BAT”.

“Това ще даде на компанията по-добро позициониране, за да отговори на развиващите се потребителски нужди и ще донесе спестявания, които могат да бъдат инвестирани в разрастването на портфолиото от нови категории“ продукти, като бездимните цигари, коментира компанията.Още по тематаBAT е по-песимистична за новите продукти BAT очаква приходи от 1 млрд. паунда през 2018 г. от бездимни продукти

Промените се случват само пет месеца, след като Джак Боулс пое поста главен изпълнителен директор и са част от усилията му да направи групата по-адекватна на бързите промени и да я фокусира върху новите продукти, тъй като пазарът на традиционни цигари се свива.

По думите на Боулс неговата основна задача е да съблюдава промените в растежа на новите категории продукти и да опрости начина на работа и самите бизнес процеси, така че да дългосрочната възвръщаемост към акционерите да е по-добра.

„Това е първият ход, който има за цел да помогне за постигането на тези цели“, коментира още той.

BAT допълва, че се очаква преструктурирането да бъде завършено до януари следващата година. Към края на 2018 г. групата имаше 57 хил. служители.

Източник: investor.bg