Британците вероятно“ ще могат да видят Северното сияние тази вечер.

...
Британците вероятно“ ще могат да видят Северното сияние тази вечер.
Коментари Харесай

Северното сияние „вероятно“ се вижда тази вечер в Обединеното кралство - точно къде е най-добре да се види полярното сияние

Британците „ евентуално “ ще могат да видят Северното зарево довечера.

Данните са събрани от откриватели от университета в Ланкастър демонстрират, че Aurora Borealis, известно още като Северното зарево, може да се вижда от северните елементи на Обединеното кралство.

Метеорологичната работа също по този начин чака, че наблюдението ще продължи през цялата нощ и до понеделник сутринта. Според Met Office „ композиция от бързи слънчеви ветрове “ и „ скорошното идване на изхвърляне на коронална маса от слънцето “ са създали изискванията оптимални.

Северното зарево е резултат от частици от слънцето, пренасяни от слънчевите ветрове и по-късно взаимодействащи със земната атмосфера, откакто са били ориентирани към полярните райони от магнитното поле на планетата.

Според Кралската обсерватория в Гринуич другите газове имат друг резултат върху цвета на екрана. Зеленото демонстрира слънчеви частици, взаимодействащи с кислорода, до момента в който лилави, сини или розови нюанси са породени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР