Британците смятат бившия министър на външните работи Борис Джонсън за

...
Британците смятат бившия министър на външните работи Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Британците: Борис Джонсън е най-силният кандидат за премиер

Британците считат някогашния министър на външните работи Борис Джонсън за най-силния претендент за водач на Консервативната партия, който също по този начин ще размени Тереза Мей на поста министър председател на Англия. Това демонстрират данните от социологически изследвания, оповестени във вестниците „ Сънди Таймс “ и „ Сън “, представени от БГНЕС.
Според допитване на социологическата работа YouGov 47% от британците считат, че Джонсън ще обезпечи победа на торите над лейбъристите и набиращата известност партия Брекзит на парламентарните избори. С тази оценка не са съгласни едвам 22% от интервюираните. Ако сегашният външен министър Джереми Хънт оглави партията, тогава възможностите за победа на консерваторите виждат единствено 15%. Останалите претенденти имат още по-ниски шансове за триумф, сочи изследването.
30% от участниците в проучване на социологическата работа OnePoll са показали Борис Джонсън, отговаряйки на въпроса кой от английските политици има най-големи шансове да осъществя Брекзит и изведе своята партия до победа на парламентарните избори. При това нито един от петимата му противници в конкуренцията за премиерското кресло не е събрал повече от 7% поддръжка.
Въпросът кой от претендентите най-вече ще усили известността на Консервативната партия е заложен и в двете допитвания. Съответно 22% и 24% от запитаните са дали отговор – Борис Джонсън. Неговите съществени съперници – Джереми Хънт, Майкъл Гоув и Саджид Джавид – са получили по към 8%.
Борис Джонсън завоюва най-вече гласове на първия тур на вътрешнопартийното гласоподаване в четвъртък. Той бе подсилен от 114 от 312 депутати, вторият Хънт – 43 гласа. Името на новия водач на торите и предстоящ министър председател на Обединеното кралство ще стане известно в края на юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР