Британците ще похарчат повече от 19 млрд. паунда за подаръци,

...
Британците ще похарчат повече от 19 млрд. паунда за подаръци,
Коментари Харесай

Как прекарват Коледата британците и други големи нации?

Британците ще похарчат повече от 19 милиарда паунда за дарове, ще изядат 308 млн. части пуйка и ще изтеглят 154 млн. крекери тази Коледа, демонстрира изследване на British Airways.

През празничния интервал те ще пропътуват над 9 млн. километра, с цел да посетят съвсем 257 млн. другари и родственици. Всеки десети гражданин на Острова ще пътува до минимум две разнообразни страни, с цел да види свои близки.

Те ще купят общо 1.1 милиарда подаръка за 462 млн. души, като междинният британец купува 22 разнообразни подаръка за 9 души, харчейки съвсем общо 379 паунда.

Жителите на Острова нормално ще пътуват по 148 км, с цел да занесат дарове на другари и родственици, изминавайки общо 7.56 милиарда км като нация, както и още 3.2 милиарда километра, с цел да занесат коледни картички.

Те ще похарчат 4.9 милиарда паунда за коледните вечери, ще изядат 308 млн. части пуйка и 411 млн. кълнове, 205 части коледен кейк и пудинг, поляти с 205 млн. чаши шампанско.

След като подаръците са отворени и вечерята е изядена, ще бъдат изгледани към 205 млн. коледни кино лентата, ще бъдат изслушани 462 млн. коледни песни и ще се играят 2 настолни игри - като половината от тях ще завършaт със спор.

47% от британците желаят да спазят традицията и да прекарат Коледа някъде на студено, до момента в който 30% биха предпочели да разнообразят, отправяйки се към по-топли дестинации.

Трите най-желани дестинации са Австралия, Съединени американски щати и Карибския басейн. Канада и Норвегия също са желани дестинации.

" Превозваме хиляди хора през коледния интервал, които са разчувствани да се съберат още веднъж с другари и семейство. Много от тях не са се виждали за дълги интервали от време и доста от тях изненадват своите близки ", съобщи Абигейл Комбър, началник на марката и потребителско прекарване в British Airways.

По думите й общото разстояние от 9 млн. км е дълго, само че си заслужава, с цел да видят усмивките на околните си.

В други страни по света, измежду които Испания, Австралия и Германия, има разлики в метода, по който хората по света означават празничния сезон. Тези в Испания посещават 8 родственици през ваканционния интервал, пътуващи общо 256 км - с 64 км повече от британците.

Испанците ще похарчат 2 пъти повече от жителите на Обединеното кралство за срещи с другари през декември.

Германците ще купуват дарове единствено за 6 души, харчейки единствено 234 паунда - с към 145 паунда по-малко от хората в Обединеното кралство.

Много британци мечтаят да се насочат към Австралия за Коледа, а всеки четвърти от австралийците желае да прекара празничния интервал във Англия.

И макар топлото време, което те нормално се любуват, една трета би желала да прекара Коледа някъде на студено.

" Ние транспортираме и доста хора до Обединеното кралство, които са разчувствани от студа, тържествата и странните ни обичаи ", сподели Комбър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР