Британците се самоопределят повече според това дали са поддръжници или

...
Британците се самоопределят повече според това дали са поддръжници или
Коментари Харесай

За британските избиратели Брекзит е по-важен от партийните им предпочитания

Британците се самоопределят повече съгласно това дали са поддръжници или съперници на Брекзит, в сравнение с съгласно въпроса дали поддържат избрана политическа партия, сподели изследване, представено от " Ройтерс ".

Според анкетата на YouGov 86% от британците, които ще гласоподават на решаващите за Брекзит избори на 12 декември, се дефинират като поддръжници на напускането или на оставането. Общо 68% се разпознават с дадена политическа партия.

Премиерът Борис Джонсън даде обещание да реализира Брекзит до края на януари, в случай че неговата Консервативна партия завоюва, до момента в който лейбъристката съпротива даде обещание да предоговори сегашната договорка за " развода " и по-късно да организира втори референдум. Либералдемократите споделят, че просто ще анулират Брекзит.

Анкетите дават преднина на Джонсън, само че резултатът може да бъде повлиян от вота на британците, които ще гласоподават за партии, чиито възгледи за Брекзит са в благозвучие с техните.

Проучването на YouGov, извършено измежду 3228 души, сподели, че три четвърти от гласоподавателите се разпознават или доста, или относително мощно с желанията си за Брекзит, до момента в който множеството нямат мощни или каквито и да е пристрастия към някоя политическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (818)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР