Британците решително отхвърлят идеята на премиера Борис Джонсън да изведе

...
Британците решително отхвърлят идеята на премиера Борис Джонсън да изведе
Коментари Харесай

Проблем за Борис: Британците не искат Брекзит без сделка на 31 октомври

Британците уверено отхвърлят концепцията на премиера Борис Джонсън да изведе страната от Европейския съюз без договорка, оповестява „ Индипендънт “, като се базира на данни от анкета, извършена за изданието.

Допитването подкопава претенциите на Джонсън, че има социална поддръжка за проекта си за Брекзит, написа „ Фокус “.

Само 34% от запитаните дават отговор, че желаят министър-председателят да извърши обещанието си да реализира Брекзит до 31 октомври, в случай че това е нужно.

От друга страна 49% от запитаните жители на Англия упорстват той да забави или да анулира напълно излизането на страната от структурите на Европейски Съюз, или да организира нов референдум.

Анкетата също по този начин демонстрира, че обществеността на острова не счита, че премиера може да се споразумее със съюза за нова договорка, като единствено 19% от запитаните са на мнение, че това е допустимо.

Освен това, съгласно интервюираните Брекзит би трябвало да бъде поверен на Народното събрание, вместо той да бъде изключван от договарянията.

Консервативният народен представител Гуто Беб се изрече във връзка допитването, като съобщи, че Джонсън няма поддръжка за Брекзит без договорка и в никакъв случай не е имал.

„ През 2016 Борис Джонсън даде обещание по-добра договорка от настоящето ни съглашение с Европейски Съюз. Защо той не може да извърши това заричане, вместо да реализира пагубен безмандатен Брекзит без договорка? “, добави той.

Лидерът на либерал-демократите, Джо Суинсън, също се изрече против сходно развиване на събитията.

„ Както демонстрира анкетата, освен, че липсва социална поддръжка за това, само че също е и необикновено безконтролно за всяко държавно управление, да преследва нещо, което ще докара до загуба на работни места, вреди на стопанската система ни и ще удари нашите публични услуги “, съобщи тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР