Британците отделят около 41 минути от деня си за закуска,

...
Британците отделят около 41 минути от деня си за закуска,
Коментари Харесай

Бързото хранене може да съкрати живота ви

Британците отделят към 41 минути от деня си за закуска, обяд и вечеря. Това значи, че междинното време за хранене е 8 минути за закуска, 13 минути и 45 секунди за обяд и 19 минути и 27 секунди за вечеря.

Американците отделят малко повече време - приблизително 1 час и 14 минути дневно, прекарани в трите съществени ястия.

Докато всеки от нас може елементарно да оправдае нуждата от експедитивност, когато става дума за хранене (в края на краищата има постоянно доста по-важни неща, които да се свършат), факт е, че хората, които ядат прекомерно бързо, са по-податливи на затлъстяване и риск от сърдечни болести, диабет и инсулт.

Когато бързате по време на хранене, без значение кое време на деня е, вашата храносмилателна система не може да се оправи. До мозъка не съумява да доближи информация, че към този момент сте сити и това води до едно - преяждате.

Бавното хранене дава на стомаха повече време, с цел да стартира да преработва храната

Помислете за последния път, когато сте били в действителност гладни. Щом видите храната, най-вероятно имате възприятието, че може да изядете съвсем всичко пред очите ви!

И евентуално сте имали стомашно неразположение по-късно. Стомахът ви просто не съумява да смели и да изпрати цялото количество надолу.

Храненето по-бавно, най-малко 20 минути, разрешава на храносмилателния тракт да получи знак за старт на процеса на мелене на храната.

Освен това, когато ядете прекомерно бързо, въздухът попадне в стомаха ви и го претрупва. Това може да докара до формиране на киселини, или гастроезофагеален рефлукс.

Храненето с по-бавни темпове пък ще ви помогне да се насладите на храната

Бавното хранене ви кара да усетите храната, текстурата, аромата и мириса, правейки ястието по-интересно и запаметяващо се. Това е изключително целесъобразно, в случай че се храните в ресторант и желаете да се насладите на момента.

Как да използван правилото за 20 минути хранене

Ако имате табиет да ядете доста и бързо, няма да измененията навика за един ден. Въпреки това, има доста препоръки, които можете да употребявате, с цел да подобрите времето, което отделяте, с цел да се насладите на храната.

1. Изберете храни с високо наличие на фибри, които изискват повече време за дъвчене

Какво можехте да ядете по-бързо - сурово броколи или задушено? Пресните зеленчуци ще ви лишават повече време, с цел да дъвчете поради тяхната текстура. Плюс това питателните субстанции ще ви заситят по-бързо!

2. Оставяйте приборите сред хапките

Този съвет може да ви звучи обезсърчително, само че не е толкоз неприятен, колкото си мислите. Това е дребен ход, само че действието ви принуждава да забавите, даже и малко, и в действителност да се концентрирайте върху това дали сте сити.

3. Опитайте да дъвчете избран брой пъти

Уверете се, е дъвчете всяка хапка най-малко по 15-20 пъти, съгласно твърдостта на храната. След време това ще се трансформира в табиет и няма да ви се постанова да броите.

4. Намерете различен човек, който се храни постепенно и се придържайте към него

Ако има към вас човек, който се храни постепенно, следвайте темпото му. В един миг просто ще свикнете.

5. Говорете с хората, които ядат с вас и забавят темпото ви на хранене

Бъдете общителни. Когато вечеряте с някого, разговаряйте. Ще бъдете изумени какъв брой по-малко би трябвало да ядете, с цел да се чувствате сити. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР