Британците, които изберат ресторант за своя обяд или вечеря, ще

...
Британците, които изберат ресторант за своя обяд или вечеря, ще
Коментари Харесай

Във Великобритания: Правителството плаща половината сметка в ресторанта

Британците, които изберат ресторант за своя обяд или вечеря, ще платят единствено 50% от сметката през август. Мярката е част от проекта на държавното управление да поддържа закъсалия ресторантьорски бранш, предава BBC. През идващите шест месеца се намаялва и Данък добавена стойност от 20% до 5% за заведенията за хранене.

Разбира се, има условия: оптималната отстъпка за всеки един от гостите е до £10 и не важи за изпития алкохол. Освен това тя мярката ще важи единствено за първите дни три от всяка седмица.

Анонсирайки мярката, министърът на финансите Риши Сунак споделя, че обстановката е " неповторима " поради Covid-19 и " би трябвало да сме изобретателни ".

На Острова заведенията за хранене и кръчмите посрещаха посетители още веднъж в събота, откакто бяха затворени за над три месеца. Министърът увери британците, че е безвредно още веднъж да ги посещават.

За да вземат участие в програмата, заведенията ще би трябвало да се записват, като ще получават парите си от държавното управление всяка седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР