Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори

...
Британците, американците и другите граждани на страни, където се говори
Коментари Харесай

Англоговорящите се съобразяват по-малко с мерките срещу коронавируса

Британците, американците и другите жители на страни, където се приказва главно британски език се преценяват по-малко с разпоредбите за битка с коронавирусната пандемия спрямо другите европейски страни, сочи ново изследване на университета в Дърам, написа вестник The Independent.
Според специалистите на университета 71% от жителите на англоговорящи страни съблюдават ограниченията за битка с вируса. За съпоставяне 89% от жителите на франкофонските и италоговорящите страни съблюдават ограниченията, съгласно анализите на специалистите от университета, основани на отговорите на общо 8300 жители на 70 страни, съобщи организация Фокус.
Данните могат да са подвеждащи, защото разделянето се реализира по приказваме език, а не по народност или местоживеене. Трябва да се има поради, че ограниченията в другите страни могат да бъдат повече и по-малко строги.
В доста американски щати бяха наложени доста по-леки или никакви карантинни ограничения в съпоставяне със страни като Франция и Италия, където в разгара на пандемията се изискваше позволение за излизане от вкъщи. От всички изследвани групи, испаноговорящите минимум се преценяват с карантината - 67% от всички интервюирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР