Британското здравно министерство задейства днес в Англия приложението за проследяване

...
Британското здравно министерство задейства днес в Англия приложението за проследяване
Коментари Харесай

Лондон задейства приложението за проследяване на заразени с коронавирус

Британското здравно министерство задейства през днешния ден в Англия приложението за следене на контактували със инфектирани с ковид, съобщи Ройтерс.

Програма за правене на проби и за следене на контакти е от основно значение за намирането на огнища на Covid-19 и за обновяване на икономическите действия.

Приложението за смарт телефони, създадено от английската Национална здравна работа, в началото бе планувано да проработи през май, а по-късно през юни, само че и двата пъти това не се случи. Правителството реши през юни да се откаже от националния си модел при основаването на приложението и да се ориентира към система, основана от софтуерните колоси " Епъл " и " Google ".

" Работихме дружно с софтуерни компании, с интернационалните сътрудници, с специалисти в областта на опазването на персоналните данни и с медицински специалисти, с цел да създадем приложение, което е елементарно за приложимост, надеждно и което ще способства за сигурността на страната ", съобщи английският здравен министър Мат Ханкок.

Приложението ще бъде тествано на остров Уайт, намиращ се на юг от Англия. То ще съхранява информация за това какъв брой дълго време и какъв брой близо е бил един човек до различен и ще ги известява и двамата, в случай че след това един от тях е дал позитивна проба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР