Британското вътрешно министерство заяви днес, че ще проучи доклада на

...
Британското вътрешно министерство заяви днес, че ще проучи доклада на
Коментари Харесай

От Лондон: Имигрантите от ЕС не трябва да се ползват с привилегии след Брекзит

Британското вътрешно министерство съобщи през днешния ден, че ще изследва отчета на Консултативната комисия по миграцията по отношение на политиката по имиграцията след Брекзита. Говорител на министерството акцентира, че държавното управление желае жителите на Европейския съюз да продължат да играят позитивна роля в Обединеното кралство, откакто то напусне съюза, съобщи Ройтерс.

Консултативната комисия по миграцията (ККМ) е самостоятелен орган, който поучава английските управляващи по въпросите на миграцията. В отчета й се акцентира, че след Брекзита жителите на страните от Европейски Съюз не би трябвало да се употребяват с преференции. Експертите предлагат на държавното управление да облекчава приемането на мигранти с висока подготовка вместо ниско квалифицирани служащи, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Не виждаме безапелационни аргументи, с цел да предлагаме разнообразни правила за жители от Европейската икономическа зона и такива отвън нея, в случай че Обединеното кралство не желае да употребява миграцията в договарянията ", се споделя в отчета на ККМ, поръчан от държавното управление. Председателят на комисията Алън Манинг призна, че като цяло натискът от миграцията от Европейски Съюз е бил сдържан и че британците са потърпевши в по-голяма степен от повишението на цените поради спадането на курса на лирата след референдума за Брекзита.

Опасенията от имиграцията бяха главен фактор, довел до свикването на референдума от 2016 година

Премиерът Тереза Мей е казвала, че ще постави завършек на свободното придвижване на хора, откакто Англия напусне Европейски Съюз, само че до момента не е дала съответна информация какви ще са новите правила за имигрантите от Европейски Съюз, напомни Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР