Британското правителство защитава правата на транссексуалните хора, но няма проблем

...
Британското правителство защитава правата на транссексуалните хора, но няма проблем
Коментари Харесай

Забрани ли Великобритания думите "бременни жени"

Британското държавно управление пази правата на транссексуалните хора, само че няма проблем с фразата " бременни дами ", наложи се да изясни говорителка на външното министерство на Англия.

Това се случи, откакто кабинетът предложи на Организация на обединените нации да размени в собствен документ израза " бременни дами " с " бременни хора ", с цел да не изключва транс- и интерсексуалните мъже, прецизира в. " Гардиън ". Първоначално тази информация бе оповестена от в. " Таймс " и провокира отвращение в медиите и измежду някои феминистки създатели.

Въпросният текст е Международния пакт за гражданските и политически права, който влезе в действие през 1976 година и в който написа, че смъртно наказване " не трябва да се постанова на бременни дами ". Говорителката на Министерството на външните работи посочи, че не става въпрос за изличаване на тази фраза, а за рекомендация от юрисдикцията на пакта да не бъдат изключвани транссексуалните бременни хора.

Във Англия до момента е имало два такива случая, написа в. " Таймс ". Броят на децата там, които желаят да трансформират пола си, продължава да пораства. Между април и септември 2017 година 1302 деца – 50 на седмица – са били насочвани към Агенцията за развиване на половата еднаквост, демонстрират публични данни. Сред тях са 82 деца, по-малки от 10 години, и две четиригодишни. Общият им брой е с 35% по-висок, в сравнение с за същия интервал предходната година.

" Няма пояснение за нарастването в последните 10 години, само че знаем, че има забележителен напредък към приемането и разпознаването на транссексуалните хора в обществото, както и по-голямо значение за профилираните клиники и наличната поддръжка ", разяснява шефът на организацията доктор Поли Кармайкъл пред в. " Гардиън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР