Британското правителство започна да информира нелегални мигранти, пристигнали в кралството,

...
Британското правителство започна да информира нелегални мигранти, пристигнали в кралството,
Коментари Харесай

Лондон: В средата на юни пращаме първите мигранти в Руанда

Британското държавно управление стартира да осведоми незаконни мигранти, пристигнали в кралството, че ще бъдат изпратени в Руанда. Първият полет е плануван за 14 юни макар рисковете за оборване на решението, заяви през вчерашния ден вътрешното министерство, представено от Франс прес.

След представянето на този прекомерно противоречив проект в средата на април министър председателят Борис Джонсън, който ще посети Кигали в края на юни за среща на върха на Общността на нациите, планува, че ще последват правосъдни искове от страна на правозащитни организации.

" Макар да знаем, че ще има опити за разстройване на процеса и закъснение на експулсациите, няма да се оставя да ме разубедят и ще остана напълно ангажирана с това, което чакат хората във Англия ", съобщи вътрешната министърка Прити Пател. Тя приветства " новия стадий " в реализирането на партньорството с Руанда в границите на държавната тактика за промяна на " развалената система за леговище и разтрошаване на нездравословния бизнес модел на каналджиите ".



Експулсираните в Руанда ще могат " да си изградят там нов живот в изискванията на цялостна сигурност ", се твърди в официално съобщение от ведомството ѝ.

Критикувано от правозащитници, опозиционери в двете страни и даже от Организация на обединените нации, съглашението за изпращане на мигранти и търсещи на леговище в Руанда цели да понижи броя на увеличаващите се незаконни пътувания към кралството през Ламанша. За финансиране на осъществяването му Лондон ще отпусне първоначално 120 милиона лири (141 милиона евро).


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР