Британското правителство ясно даде да се разбере, че нито един

...
Британското правителство ясно даде да се разбере, че нито един
Коментари Харесай

Британското правителство с категорична позиция относно тренировките

Британското държавно управление ясно даде да се разбере, че нито един професионален спортист в страната не може да бъде принуждаван да се завръща към подготвителния развой и вероятно да играе. През последните дни има информации, че някои футболисти от клубовете от Премиър лийг отхвърлят да възобновят занимания от боязън да не се заразят с ковид.

 Много от играчите в Премиър лийг ще разгласят, че не желаят да възобновяват тренировки от понеделник?

„ Тренировките са персонален избор на всеки – съобщи спортният министър Сали Мъндей. – Факт е, че чакаме обособените спортове да се завърнат към тренировките в даден миг, само че всеки самичък си взема решение по кое време това да стане. Всеки спорт би трябвало да оцени какви са рисковете за него. “

Днес Министерството на културата, медиите и спорта излезе със специфичен протокол от 14 точки, в който е разказано по какъв начин най-безопасно спортистите да се завърнат към естественото си всекидневие. Този документ обаче не е със наложителен темперамент и не замества формалните рекомендации на Министерството на здравеопазването.

 Притискат играчите в Англия да се върнат на терена

Правителствените стъпки за възобновяване на подготвителния развой са главно две. Първата е тази, която футболните клубове към този момент възприеха и съблюдават: самостоятелни тренировки при съблюдаване на отдалеченост. Втората е тази, която следва: осъществяване на занимания на групи, където спортистите и спомагателен личен състав са в непосредствен контакт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР